Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

20 Αυγούστου: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μελισσών

20 Αυγούστου: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μελισσών

20 Αυγούστου: Είναι μια ημέρα αναγνώρισης της συμβολής που έχουν οι μέλισσες στην καθημερινότητά μας, καθώς και για να μάθουμε για τα διάφορα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε αυτό το ζωτικό είδος.


Συχνά θεωρούμε τη φύση δεδομένη. Δεν σκεφτόμαστε τον κεντρικό ρόλο που παίζουν όλα τα πλάσματα της ζωής. Ωστόσο, η Παγκόσμια Ημέρα Μελισσών σας δίνει την τέλεια ευκαιρία να τιμήσετε την απίστευτη μέλισσα. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτήν την ημέρα, καθώς και τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν οι μέλισσες στην καθημερινότητά μας.

Παγκόσμια Ημέρα Μελισσών

Η Παγκόσμια Ημέρα Μελισσών είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης κατά την οποία οι λάτρεις της μέλισσας, οι μελισσοκομικοί σύλλογοι και σύλλογοι και οι μελισσοκόμοι γιορτάζουν τη μέλισσα. Είναι μια ημέρα αναγνώρισης της συμβολής που έχουν οι μέλισσες στην καθημερινότητά μας, καθώς και για να μάθουμε για τα διάφορα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε αυτό το ζωτικό είδος. Την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας αποδίδουμε φόρο τιμής και στους μελισσοκόμους. Άλλωστε, οι προσπάθειές τους είναι που διασφαλίζουν ότι υπάρχουν υγιείς και καλά διαχειριζόμενες μέλισσες για την επικονίαση των καλλιεργειών.

Τα οφέλη του μελιού για την υγεία

Φυσικά, οι μέλισσες μας παρέχουν μέλι και αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους πρέπει να τις ευχαριστούμε! Το μέλι είναι ένα χρυσαφένιο, παχύρρευστο υγρό, το οποίο παράγεται από τις μέλισσες χρησιμοποιώντας το νέκταρ των φυτών που ανθίζουν. Το είδος των λουλουδιών που επισκέπτονται οι μέλισσες θα επηρεάσει την υφή, τη μυρωδιά και τη γεύση του μελιού, με αποτέλεσμα διαφορετικούς τύπους μελιού, όπως το μέλι από άνθη πορτοκαλιάς, τριφύλλι, ακακία και manuka.

Υπάρχουν πολλά διατροφικά οφέλη που σχετίζονται με την προσθήκη λίγου μελιού στη διατροφή σας. Το υψηλής ποιότητας μέλι προσφέρει μια σειρά από οφέλη λόγω των αντιοξειδωτικών που περιλαμβάνονται. Αυτές περιλαμβάνουν φαινολικές ενώσεις, όπως φλαβονοειδή, καθώς και οργανικά οξέα. Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο μέλι έχουν συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικών, καρδιακών προσβολών και ορισμένων μορφών καρκίνου. Πιστεύεται επίσης ότι βοηθούν στην υγεία των ματιών. Υπήρξαν επίσης μελέτες που έχουν δείξει ότι το μέλι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης σας. Εάν έχετε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης LDL, τότε θα διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να έχετε καρδιακή νόσο.

Αυτό το είδος χοληστερόλης παίζει τεράστιο ρόλο στην αθηροσκλήρωση, η οποία είναι η συσσώρευση λίπους στις αρτηρίες σας που μπορεί επίσης να προκαλέσει εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια. Υπάρχουν όλο και περισσότερες μελέτες που δείχνουν ότι το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης σας. Αυτό συμβαίνει γιατί αυξάνει σημαντικά την καλή HDL χοληστερόλη ενώ μειώνει το σύνολο της κακής LDL χοληστερόλης.

Το μέλι δεν μπορεί να σας ωφελήσει μόνο όσον αφορά την κατανάλωσή του, αλλά χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ως τοπική θεραπεία για την επούλωση εγκαυμάτων και πληγών. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να χρονολογηθεί από την Αρχαία Αίγυπτο. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι θεραπευτικές δυνάμεις του μελιού προέρχονται από τα αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακά αποτελέσματα που έχει, καθώς και από την ικανότητά του να θρέφει τον ιστό που περιβάλλει την πληγωμένη περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί υπάρχει η Παγκόσμια Ημέρα Φιόγκου;

13 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων

Ποια είναι η ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας;

Εθνική Ημέρα της Ευτυχίας! Πώς θα γίνετε πιο ευτυχισμένοι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon