Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

11 μυστικά που θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

11 μυστικά που θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

Έντεκα μικρά μυστικά που μπορούν να απογειώσουν τη μαγειρική σου και να μειώσουν τις ώρες που περνάς στην κουζίνα –ή έστω να τις κάνουν πιο διασκεδαστικές.

Ρίξε μια-δυο σταγόνες ξύδι στο νερό που βράζεις τα αυγά σου. Θα κάνει το καθάρισμα εκατό φορές πιο εύκολο.

Όταν βγάζουμε μπριζόλα από τη φωτιά, την ακουμπάμε πάνω σε αλουμινόχαρτο, την τυλίγουμε με αυτό, και την αφήνουμε εκεί για πέντε λεπτά. Αυτό «κλειδώνει» τα ζουμιά στο εσωτερικό της, κάνοντάς την έξτρα τρυφερή.

Πριν πετάξεις το νερό από τα μακαρόνια που βράζουν, κράτα ένα σφηνάκι για να το προσθέσεις στην σάλτσα τους. Εν συνεχεία, ρίξε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, ανακάτεψε και άφησέ τα τρία-τέσσερα λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά να «δέσουν». Δεν θα το πιστεύεις.

Αποθήκευσε στην κατάψυξη μυρωδικά που δεν θα χρησιμοποιήσεις άμεσα, όπως το θυμάρι ή το δεντρολίβανο, για να μην πετάξεις πάλι τη μισή ποσότητα από αυτή που αγόρασες.

Τα λεμόνια δεν βγάζουν πολύ ζουμί; Βαλ’ τα για 20 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα πριν τα στύψεις.

Το κόκκινο κρασί είναι η τέλεια μαρινάδα για το κρέας σου, αν δεν έχεις άπειρες ώρες στη διάθεσή σου. Ένα μισαωράκι στο ψυγείο αρκεί.

Εννιά φορές στις δέκα που το φαγητό σου φαίνεται αδιάφορο, απλά χρειάζεται αλάτι. Είναι το κλασικό λάθος όλων των αρχάριων μαγείρων, να τσιγκουνεύονται το αλάτι επειδή φοβούνται μη βγει το φαγητό λύσσα. Στις σχολές μαγειρικής, όμως, θα σου πουν πώς αλατίζουμε σε κάθε στάδιο του μαγειρέματος, και ξανά στο τέλος.

Τέλειο κόλπο για έξτρα μελάτο κρόκο στα αυγά μάτια: Μόλις τα ασπράδια είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνεις μερικές σταγόνες νερό στους κρόκους, σκεπάζεις το αντικολλητικό τηγάνι σου με ένα καπάκι, κλείνεις το μάτι, περιμένεις ένα-δυο λεπτά και σερβίρεις.

Αν έχεις πρέσα σκόρδου (αν δεν έχεις πάρε, δεν είναι ακριβές) δεν χρειάζεται να παλεύεις να ξεφλουδίσεις τις σκελίδες –που όλοι ξέρουμε πόσο εφιάλτης μπορεί να είναι. Τα φλούδια μένουν στην άλλη πλευρά καθώς το σκόρδο περνά από τις τρύπες, δοκίμασέ το και θα εκπλαγείς.

Οι κύβοι με τους ζωμούς λαχανικών, κοτόπουλου, κρέατος δεν είναι μόνο για το νερό που βράζει, γίνονται και τέλειο μπαχαρικό. Δοκίμασε, ας πούμε, να τρίψεις έναν κύβο κοτόπουλο πάνω από το κοτόπουλό σου πριν το βάλεις στον φούρνο. Μας ευχαριστείς αργότερα.

Πήρες έτοιμα κομμένα λαχανικά, και τα βλέπεις πάλι με θλίψη να παίρνουν την κάτω βόλτα στο ψυγείο σου, έτοιμα να χαλάσουν; Βαλ’ τα σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά –και θα τα σώσεις, και θα φας κάτι πρωτότυπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Τα τηγανητά αβγά γίνονται καλύτερα αν μπορείς να τα συνδυάσεις 

Ένας άλλος δημοφιλής συνδυασμός είναι τα τηγανητά αυγά με ντομάτα και φέτα. Η φρεσκάδα της ντομάτας και η αλμυρή γεύση της φέτας δίνουν μια μεσογειακή αίσθηση στο πιάτο. Μπορείτε να κόψετε ντομάτες σε φέτες και να τις τηγανίσετε ελαφρώς πριν προσθέσετε τα αυγά, προσθέτοντας έτσι χρώμα και γεύση.

Αποξηραμένα φρούτα: 4+1 Οφέλη που δεν θα περιμένατε

Αποξηραμένα φρούτα: Τα αποξηραμένα φρούτα είναι μια εξαιρετική επιλογή για σνακ και προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία, αν καταναλώνονται με μέτρο. Παρά την απομάκρυνση του νερού κατά τη διαδικασία της αποξήρανσης, τα αποξηραμένα φρούτα

Close Icon