Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

11 μυστικά που θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

11 μυστικά που θα απογειώσουν τη μαγειρική σου


Έντεκα μικρά μυστικά που μπορούν να απογειώσουν τη μαγειρική σου και να μειώσουν τις ώρες που περνάς στην κουζίνα –ή έστω να τις κάνουν πιο διασκεδαστικές.

Ρίξε μια-δυο σταγόνες ξύδι στο νερό που βράζεις τα αυγά σου. Θα κάνει το καθάρισμα εκατό φορές πιο εύκολο.


Όταν βγάζουμε μπριζόλα από τη φωτιά, την ακουμπάμε πάνω σε αλουμινόχαρτο, την τυλίγουμε με αυτό, και την αφήνουμε εκεί για πέντε λεπτά. Αυτό «κλειδώνει» τα ζουμιά στο εσωτερικό της, κάνοντάς την έξτρα τρυφερή.

Πριν πετάξεις το νερό από τα μακαρόνια που βράζουν, κράτα ένα σφηνάκι για να το προσθέσεις στην σάλτσα τους. Εν συνεχεία, ρίξε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, ανακάτεψε και άφησέ τα τρία-τέσσερα λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά να «δέσουν». Δεν θα το πιστεύεις.

Αποθήκευσε στην κατάψυξη μυρωδικά που δεν θα χρησιμοποιήσεις άμεσα, όπως το θυμάρι ή το δεντρολίβανο, για να μην πετάξεις πάλι τη μισή ποσότητα από αυτή που αγόρασες.

Τα λεμόνια δεν βγάζουν πολύ ζουμί; Βαλ’ τα για 20 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα πριν τα στύψεις.

Το κόκκινο κρασί είναι η τέλεια μαρινάδα για το κρέας σου, αν δεν έχεις άπειρες ώρες στη διάθεσή σου. Ένα μισαωράκι στο ψυγείο αρκεί.

Εννιά φορές στις δέκα που το φαγητό σου φαίνεται αδιάφορο, απλά χρειάζεται αλάτι. Είναι το κλασικό λάθος όλων των αρχάριων μαγείρων, να τσιγκουνεύονται το αλάτι επειδή φοβούνται μη βγει το φαγητό λύσσα. Στις σχολές μαγειρικής, όμως, θα σου πουν πώς αλατίζουμε σε κάθε στάδιο του μαγειρέματος, και ξανά στο τέλος.

Τέλειο κόλπο για έξτρα μελάτο κρόκο στα αυγά μάτια: Μόλις τα ασπράδια είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνεις μερικές σταγόνες νερό στους κρόκους, σκεπάζεις το αντικολλητικό τηγάνι σου με ένα καπάκι, κλείνεις το μάτι, περιμένεις ένα-δυο λεπτά και σερβίρεις.

Αν έχεις πρέσα σκόρδου (αν δεν έχεις πάρε, δεν είναι ακριβές) δεν χρειάζεται να παλεύεις να ξεφλουδίσεις τις σκελίδες –που όλοι ξέρουμε πόσο εφιάλτης μπορεί να είναι. Τα φλούδια μένουν στην άλλη πλευρά καθώς το σκόρδο περνά από τις τρύπες, δοκίμασέ το και θα εκπλαγείς.

Οι κύβοι με τους ζωμούς λαχανικών, κοτόπουλου, κρέατος δεν είναι μόνο για το νερό που βράζει, γίνονται και τέλειο μπαχαρικό. Δοκίμασε, ας πούμε, να τρίψεις έναν κύβο κοτόπουλο πάνω από το κοτόπουλό σου πριν το βάλεις στον φούρνο. Μας ευχαριστείς αργότερα.

Πήρες έτοιμα κομμένα λαχανικά, και τα βλέπεις πάλι με θλίψη να παίρνουν την κάτω βόλτα στο ψυγείο σου, έτοιμα να χαλάσουν; Βαλ’ τα σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά –και θα τα σώσεις, και θα φας κάτι πρωτότυπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Μπορούν δύο μερίδες ψαριού την εβδομάδα να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon