Eurostat: Τα στοιχεία της Eurostat για την Ευρωζώνη αποκαλύπτουν συγκράτηση του πληθωρισμού των τροφίμων στο 4% από 5,6% του Ιανουαρίου, με τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα να καταγράφουν μείωση στο 2,2% από 6,9%.
Τον Φεβρουάριο, ο πληθωρισμός δεν παρουσίασε σημαντική μεταβλητότητα, φτάνοντας στο 3,2% στην Ελλάδα έναντι 2,6% στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat. τον Ιανουάριο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο πληθωρισμός της χώρας ανήλθε στο 3,1%. Τα στοιχεία της Eurostat για την Ευρωζώνη αποκαλύπτουν συγκράτηση του πληθωρισμού των τροφίμων στο 4% από 5,6% του Ιανουαρίου, με τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα να καταγράφουν μείωση στο 2,2% από 6,9%.
Αναλύοντας τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στον πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να διατηρήσουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Φεβρουάριο, στο 4% (σε αντίθεση με το 5,6% του Ιανουαρίου). Ακολουθούν οι υπηρεσίες με 3,9% (έναντι 4% τον Ιανουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά με 1,6% (από 2% τον Ιανουάριο) και η ενέργεια με -3,7% (βελτίωση από -6,1% του Ιανουαρίου).
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, αυτές με τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού περιλαμβάνουν τη Λετονία με μέτριο 0,7%, την Ιταλία με 0,9% και τη Λιθουανία με 1,1%. Αντίθετα, η Κροατία προηγείται με πληθωρισμό 4,8%, ακολουθούμενη από την Εσθονία με 4,4% και την Αυστρία με 4,2%. Στη Γερμανία, ο πληθωρισμός μετριάστηκε στο 2,7% από 3,1% τον Ιανουάριο, ενώ η Γαλλία σημείωσε παρόμοια τάση με τον πληθωρισμό να υποχωρεί στο 3,1% από 3,4% τον Ιανουάριο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube