Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Εφεύρεση Apeel Sciences: Πώς από τα αβοκάντο και μόνο προκαλείται μέχρι και 50% μείωση στη σπατάλη τροφής

Εφεύρεση Apeel Sciences: Πώς από τα αβοκάντο και μόνο προκαλείται μέχρι και 50% μείωση στη σπατάλη τροφής

Τη «δημιουργία ενός ιδανικού μικροκλίματος στο εσωτερικό κάθε προϊόντος» μέσα από ένα άοσμο, προσωρινό τείχος που περιορίζει τον ρυθμό με τον οποίο εξατμίζεται το νερό και εισέρχεται το οξυγόνο• με άλλα λόγια, τα προϊόντα δεν οξειδώνονται με τον ίδιο ρυθμό


Εφεύρεση Apeel Sciences: Η start-up εταιρεία Apeel Sciences βρήκε έναν τρόπο να διπλασιάζει τη διάρκεια ζωής των τροφίμων και συγκεκριμένα των λαχανικών και των φρούτων με έναν φυσικό τρόπο: Εφηύρε μια καινοτόμα «επικάλυψη» από φυτικές πηγές.

Σκοπός των πολύχρονων προσπαθειών ήταν η διατήρηση των τροφών για μεγαλύτερο διάστημα ώστε να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών που πετάμε καθημερινά. Η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια έγινε με τα αβοκάντο: η φλούδα αυτή είναι ουσιαστικά μια αόρατη στρώση φυτικής προέλευσης. Στη συνέχεια, η ουσία ελέγχθηκε και σε σπαράγγια και lime με επιτυχία.

Και τα τρία προϊόντα διατήρησαν τις ιδιότητές τους σαν να είχαν κοπεί πριν από λίγες ώρες. Η εταιρία που βρίσκεται στη Santa-Barbara των ΗΠΑ έχει καταφέρει να λάβει συνολική χρηματοδότηση περίπου 110 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της ανάπτυξης του project μέχρι σήμερα. Ιδρύθηκε το 2012 από τον Dr James Rogers, βιοτεχνολόγο με αποστολή του τη «δημιουργία ενός ιδανικού μικροκλίματος στο εσωτερικό κάθε προϊόντος» μέσα από ένα άοσμο, προσωρινό τείχος που περιορίζει τον ρυθμό με τον οποίο εξατμίζεται το νερό και εισέρχεται το οξυγόνο• με άλλα λόγια, τα προϊόντα δεν οξειδώνονται με τον ίδιο ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να καταναλωθούν μετά από αρκετές μέρες.

Χρειάζεται να προσθέσουμε ότι η φλούδα αυτή δεν αφήνει κανένα υπόλειμμα πάνω στο φρούτο και χρησιμοποιείται σε μορφή σκόνης, η οποία αναμιγνύεται με νερό και ψεκάζεται στο προϊόν. Υπάρχει ήδη διαθέσιμο στο εμπόριο. Ο Dr Rogers ανέφερε μάλιστα ότι «από τα αβοκάντο και μόνο, η Apeel έχει προκαλέσει μέχρι και 50% μείωση στη σπατάλη τροφής».

Υπολογίζεται ότι η σπατάλη τροφίμων κοστίζει παγκοσμίως μέχρι και 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, λέγεται ότι τα φρέσκα προϊόντα σαπίζουν πριν προλάβουν να καταναλωθούν σε ποσοστό ακόμα και 80-90% στις αναπτυσσόμενες χώρες λόγω έλλειψης σωστών υποδομών και διαδικασιών μεταφοράς. Η επιστημονική ομάδα που κρύβεται πίσω από το Apeel Sciences σχεδιάζει σύντομα η εφεύρεσή τους αυτή να μπορέσει να «ταξιδέψει» σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αδυνάτισε με φρούτα και λαχανικά (Διαιτολόγιο)

Ποια οφέλη προσφέρουν οι φλούδες φρούτων – λαχανικών

Επιστημονική εφεύρεση για τη διατήρηση των λαχανικών και φρούτων με φυσικό τρόπο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι τόσο σημαντική η πρωτεΐνη για την υγεία των γυναικών;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας, και ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για την υγεία

Τι πρέπει να προσέξουν οι αρχάριοι στη διαλειμματική νηστεία

Η διαχείριση της πείνας και η επιλογή υγιεινών τροφών κατά τις περιόδους κατανάλωσης είναι κρίσιμη. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως φρούτα, λαχανικά, ολικά δημητριακά και πηγές πρωτεΐνης.

Πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί - Απλή και πεντανόστιμη  συνταγή

Η συνταγή για πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί είναι μια απλή και πεντανόστιμη επιλογή που μπορεί να απολαύσει κανείς ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας και είναι ιδανικό για τις οικογενειακές σας συγκεντρώσεις.

Το καθημερινό γάλα ασπίδα ενάντια στον καρκίνο του εντέρου 

Η καλή υγεία της εντερικής χλωρίδας συνδέεται με την καλύτερη πέψη και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι προβιοτικές τροφές, όπως το γιαούρτι και το γάλα, μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης φλεγμονών στο έντερο, οι οποίες είναι παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο.

Πώς να κόψεις το σκόρδο για περισσότερη γεύση και υγεία 

Το ψιλοκομμένο σκόρδο μπορεί να έχει καλύτερες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ειδικότερα, η αλικίνη έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να συμβάλει στη μείωση της πίεσης του αίματος και στη βελτίωση της καρδιοαγγειακής υγείας.

6+1 Είδη τσαγιού για την καταπολέμηση του πρηξίματος

Φούσκωμα τσάι: Το φούσκωμα είναι ένα συχνό πρόβλημα που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους και μπορεί να προκαλεί δυσφορία στην καθημερινότητα. Η κατανάλωση ορισμένων βοτάνων και τσαγιών μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το φούσκωμα

Είναι πράγματι οι σαλάτες πάντα τόσο υγιεινές;

Σαλάτες: Οι σαλάτες συχνά θεωρούνται ένα υγιεινό γεύμα, καθώς περιλαμβάνουν λαχανικά, φρούτα, και άλλες θρεπτικές τροφές. Ωστόσο, δεν είναι πάντα τόσο υγιεινές όσο φαίνονται, καθώς διάφοροι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την θρεπτική τους αξία.

Close Icon