Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χειμώνας Διατροφή: Σούπες για θαλπωρή και ζεστασιά

Χειμώνας Διατροφή: Σούπες για θαλπωρή και ζεστασιά

Χειμώνας Διατροφή:Ξεχάστε τις βαρετές κονσέρβες και ετοιμαστείτε για την απόλυτη γεύση και άνεση που θα προσθέσει ενθουσιασμό και γιορτινή ατμόσφαιρα στις κουραστικές χειμερινές μέρες.


Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι σούπες είναι ένας ιδανικός τρόπος για να βοηθήσετε ολόκληρη την οικογένεια να ενισχύσει την υγεία της, καθώς είναι γεμάτες με λαχανικά, εύκολες και οικονομικές. Μπορούν να φτιαχτούν ως γρήγορα γεύματα στη μέση της εβδομάδας όταν βιάζεστε ή ως πολυτελή ορεκτικά σε πάρτι και δείπνα.

Χειμερινή σούπα μινεστρόνε με πέστο
Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

100 γραμμάρια καπνιστό λαρδί ή ψιλοκομμένο μπέικον

2 μεγάλα καρότα, ψιλοκομμένα

2 ραβδιά σέλινο, ψιλοκομμένο

1 μέτρια πατάτα, ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες ή θρυμματισμένες

400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες

1l απόθεμα λαχανικών (από κόκκους ή κύβο)

2 κουταλάκια του γλυκού φασκόμηλο, ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο

λίγα φύλλα λάχανου, τεμαχισμένα

400 γρ. φασόλια

1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για τα κρουτόν πέστο

φέτες ψωμί

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας πέστο

Μέθοδος

ΒΗΜΑ 1 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα λαρδί ή μπέικον και τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου το κρεμμύδι αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο, την πατάτα και το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

ΒΗΜΑ 2 Προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό και το φασκόμηλο, και βράστε, ανακατεύοντας. Μειώστε τη θερμότητα για να σιγοβράσετε και μαγειρέψτε για 30 λεπτά, ενσωματώνοντας το λάχανο μετά από 15 λεπτά. Στραγγίξτε και ξεπλύνετε τα φασόλια και προσθέστε στο τηγάνι με το μαϊντανό. Περίοδος και σερβίρετε με πέστο κρουτόν ή ψωμί.

ΒΗΜΑ 3 Για τα πέστο: Κόψτε 3-4 φέτες τραγανό ψωμί σε κομμάτια, πάχους περίπου 2 εκατοστών. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο και το πέστο, στη συνέχεια προσθέστε στο ψωμί, ρίχνοντάς το με τα χέρια σας έως ότου τα κρουτόν επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 10 λεπτά έως ότου τραγανιστούν.

Σούπα με ψητή κόκκινη πιπεριά, γλυκοπατάτα και καπνιστή πάπρικα

Συστατικά

1 γλυκοπατάτα, ψιλοκομμένη σε ζάρια με τη φλούδα 

1 κόκκινη πιπεριά, αποφλοιωμένη και κομμένη σε κομμάτια

1 κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια

3 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

200 ml γάλα καρύδας

200ml κοτόπουλο

1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου

Μέθοδος

ΒΗΜΑ 1 Θερμάνετε το φούρνο στους 190C / 170C ανεμιστήρα. Βάλτε τη γλυκοπατάτα, το πιπέρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το καρύκευμα και μετά ψεκάζουμε με το λάδι. Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

ΒΗΜΑ 2 Αλέστε τα ψημένα λαχανικά σε ένα μπλέντερ (ή χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ραβδί) μαζί με το γάλα καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου. Ρίξτε πίσω στο τηγάνι και θερμάνετε μέχρι να ζεσταθεί. Ελέγξτε για καρυκεύματα και ρίξτε σε μια φιάλη. Σερβίρετε φρυγανισμένο ψωμί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βάλτε στην καθημερινότητά σας το μέλι με την κανέλα και δείτε τη διαφορά

Έρευνα δείχνει ότι στην απώλεια βάρους συμβάλλει η δίαιτα με βάση τα πράσινα

Μην εμπιστεύεστε τη θλίψη σας στο φαγητό της παρηγοριάς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon