Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χειμώνας Διατροφή: Σούπες για θαλπωρή και ζεστασιά

Χειμώνας Διατροφή: Σούπες για θαλπωρή και ζεστασιά

Χειμώνας Διατροφή:Ξεχάστε τις βαρετές κονσέρβες και ετοιμαστείτε για την απόλυτη γεύση και άνεση που θα προσθέσει ενθουσιασμό και γιορτινή ατμόσφαιρα στις κουραστικές χειμερινές μέρες.


Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι σούπες είναι ένας ιδανικός τρόπος για να βοηθήσετε ολόκληρη την οικογένεια να ενισχύσει την υγεία της, καθώς είναι γεμάτες με λαχανικά, εύκολες και οικονομικές. Μπορούν να φτιαχτούν ως γρήγορα γεύματα στη μέση της εβδομάδας όταν βιάζεστε ή ως πολυτελή ορεκτικά σε πάρτι και δείπνα.

Χειμερινή σούπα μινεστρόνε με πέστο
Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

100 γραμμάρια καπνιστό λαρδί ή ψιλοκομμένο μπέικον

2 μεγάλα καρότα, ψιλοκομμένα

2 ραβδιά σέλινο, ψιλοκομμένο

1 μέτρια πατάτα, ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες ή θρυμματισμένες

400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες

1l απόθεμα λαχανικών (από κόκκους ή κύβο)

2 κουταλάκια του γλυκού φασκόμηλο, ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο

λίγα φύλλα λάχανου, τεμαχισμένα

400 γρ. φασόλια

1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για τα κρουτόν πέστο

φέτες ψωμί

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας πέστο

Μέθοδος

ΒΗΜΑ 1 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα λαρδί ή μπέικον και τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου το κρεμμύδι αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο, την πατάτα και το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

ΒΗΜΑ 2 Προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό και το φασκόμηλο, και βράστε, ανακατεύοντας. Μειώστε τη θερμότητα για να σιγοβράσετε και μαγειρέψτε για 30 λεπτά, ενσωματώνοντας το λάχανο μετά από 15 λεπτά. Στραγγίξτε και ξεπλύνετε τα φασόλια και προσθέστε στο τηγάνι με το μαϊντανό. Περίοδος και σερβίρετε με πέστο κρουτόν ή ψωμί.

ΒΗΜΑ 3 Για τα πέστο: Κόψτε 3-4 φέτες τραγανό ψωμί σε κομμάτια, πάχους περίπου 2 εκατοστών. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο και το πέστο, στη συνέχεια προσθέστε στο ψωμί, ρίχνοντάς το με τα χέρια σας έως ότου τα κρουτόν επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 10 λεπτά έως ότου τραγανιστούν.

Σούπα με ψητή κόκκινη πιπεριά, γλυκοπατάτα και καπνιστή πάπρικα

Συστατικά

1 γλυκοπατάτα, ψιλοκομμένη σε ζάρια με τη φλούδα 

1 κόκκινη πιπεριά, αποφλοιωμένη και κομμένη σε κομμάτια

1 κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια

3 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

200 ml γάλα καρύδας

200ml κοτόπουλο

1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου

Μέθοδος

ΒΗΜΑ 1 Θερμάνετε το φούρνο στους 190C / 170C ανεμιστήρα. Βάλτε τη γλυκοπατάτα, το πιπέρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το καρύκευμα και μετά ψεκάζουμε με το λάδι. Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

ΒΗΜΑ 2 Αλέστε τα ψημένα λαχανικά σε ένα μπλέντερ (ή χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ραβδί) μαζί με το γάλα καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου. Ρίξτε πίσω στο τηγάνι και θερμάνετε μέχρι να ζεσταθεί. Ελέγξτε για καρυκεύματα και ρίξτε σε μια φιάλη. Σερβίρετε φρυγανισμένο ψωμί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βάλτε στην καθημερινότητά σας το μέλι με την κανέλα και δείτε τη διαφορά

Έρευνα δείχνει ότι στην απώλεια βάρους συμβάλλει η δίαιτα με βάση τα πράσινα

Μην εμπιστεύεστε τη θλίψη σας στο φαγητό της παρηγοριάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon