Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χειμώνας Διατροφή: Σούπες για θαλπωρή και ζεστασιά

Χειμώνας Διατροφή: Σούπες για θαλπωρή και ζεστασιά

Χειμώνας Διατροφή:Ξεχάστε τις βαρετές κονσέρβες και ετοιμαστείτε για την απόλυτη γεύση και άνεση που θα προσθέσει ενθουσιασμό και γιορτινή ατμόσφαιρα στις κουραστικές χειμερινές μέρες.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι σούπες είναι ένας ιδανικός τρόπος για να βοηθήσετε ολόκληρη την οικογένεια να ενισχύσει την υγεία της, καθώς είναι γεμάτες με λαχανικά, εύκολες και οικονομικές. Μπορούν να φτιαχτούν ως γρήγορα γεύματα στη μέση της εβδομάδας όταν βιάζεστε ή ως πολυτελή ορεκτικά σε πάρτι και δείπνα.

Χειμερινή σούπα μινεστρόνε με πέστο
Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

100 γραμμάρια καπνιστό λαρδί ή ψιλοκομμένο μπέικον

2 μεγάλα καρότα, ψιλοκομμένα

2 ραβδιά σέλινο, ψιλοκομμένο

1 μέτρια πατάτα, ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες ή θρυμματισμένες

400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες

1l απόθεμα λαχανικών (από κόκκους ή κύβο)

2 κουταλάκια του γλυκού φασκόμηλο, ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο

λίγα φύλλα λάχανου, τεμαχισμένα

400 γρ. φασόλια

1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για τα κρουτόν πέστο

φέτες ψωμί

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας πέστο

Μέθοδος

ΒΗΜΑ 1 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα λαρδί ή μπέικον και τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου το κρεμμύδι αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο, την πατάτα και το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

ΒΗΜΑ 2 Προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό και το φασκόμηλο, και βράστε, ανακατεύοντας. Μειώστε τη θερμότητα για να σιγοβράσετε και μαγειρέψτε για 30 λεπτά, ενσωματώνοντας το λάχανο μετά από 15 λεπτά. Στραγγίξτε και ξεπλύνετε τα φασόλια και προσθέστε στο τηγάνι με το μαϊντανό. Περίοδος και σερβίρετε με πέστο κρουτόν ή ψωμί.

ΒΗΜΑ 3 Για τα πέστο: Κόψτε 3-4 φέτες τραγανό ψωμί σε κομμάτια, πάχους περίπου 2 εκατοστών. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο και το πέστο, στη συνέχεια προσθέστε στο ψωμί, ρίχνοντάς το με τα χέρια σας έως ότου τα κρουτόν επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 10 λεπτά έως ότου τραγανιστούν.

Σούπα με ψητή κόκκινη πιπεριά, γλυκοπατάτα και καπνιστή πάπρικα

Συστατικά

1 γλυκοπατάτα, ψιλοκομμένη σε ζάρια με τη φλούδα 

1 κόκκινη πιπεριά, αποφλοιωμένη και κομμένη σε κομμάτια

1 κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια

3 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

200 ml γάλα καρύδας

200ml κοτόπουλο

1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου

Μέθοδος

ΒΗΜΑ 1 Θερμάνετε το φούρνο στους 190C / 170C ανεμιστήρα. Βάλτε τη γλυκοπατάτα, το πιπέρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το καρύκευμα και μετά ψεκάζουμε με το λάδι. Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

ΒΗΜΑ 2 Αλέστε τα ψημένα λαχανικά σε ένα μπλέντερ (ή χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ραβδί) μαζί με το γάλα καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου. Ρίξτε πίσω στο τηγάνι και θερμάνετε μέχρι να ζεσταθεί. Ελέγξτε για καρυκεύματα και ρίξτε σε μια φιάλη. Σερβίρετε φρυγανισμένο ψωμί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βάλτε στην καθημερινότητά σας το μέλι με την κανέλα και δείτε τη διαφορά

Έρευνα δείχνει ότι στην απώλεια βάρους συμβάλλει η δίαιτα με βάση τα πράσινα

Μην εμπιστεύεστε τη θλίψη σας στο φαγητό της παρηγοριάς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon