Είναι μια κατσαρόλα που κλείνει αεροστεγώς και δεν επιτρέπει σε αέρα ή υγρά να διαφύγουν κάτω από μια συγκεκριμένη πίεση. Ο λόγος για την χύτρα ταχύτητος, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να μαγειρεύουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ διατηρεί όλη τη γεύση και τις βιταμίνες του φαγητού. Μία χύτρα ταχύτητος, όμως έχει και άλλα οφέλη, όπως:
Οι υψηλές θερμοκρασίες σκοτώνουν τους μικροοργανισμούς και μειώνουν μερικές τοξίνες.
Εξοικονομούμε περισσότερη ενέργεια.
Το μαγείρεμα στις υψηλές θερμοκρασίες και στον ατμό κάνει τα φαγητά ιδιαίτερα γευστικά.
Το φαγητό δεν έρχεται σε επαφή με τον αέρα, δηλαδή δεν οξειδώνεται με αποτέλεσμα να κρατάει το χρώμα του.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube