Η ζάχαρη είναι ένα από τα υλικά που πάντοτε είναι διαθέσιμα στην κουζίνα. Όποιο είδος και αν προτιμάτε, λευκή ή μαύρη, κρυσταλλική ή σε κύβους, η ζάχαρη μπορεί να κάνει περισσότερα από το να γλυκάνει τον καφέ σας, από την καταπολέμηση των παρασίτων μέχρι τις θεραπείες ομορφιάς. Δείτε μερικές εναλλακτικές χρήσεις της.
-Σφηκοπαγίδα: Βράστε ένα σιρόπι από ίσα μέρη νερού και ζάχαρης, βάλτε το σε ένα άδειο μπουκάλι αναψυκτικού και παρακολουθήστε τις σφήκες να πέφτουν στην παγίδα.
-Αφαίρεση λεκέδων: Η ζάχαρη καθαρίζει άριστα τους λεκέδες από γρασίδι. Αρκεί ένα παχύ μείγμα της ζάχαρης και μερικές σταγόνες νερού. Τρίψτε πάνω στο λεκέ, αφήστε για 30 λεπτά και πλύνετε ως συνήθως.
-Απολέπιση προσώπου: Ανακατέψτε μια κουταλιά κρυσταλλικής ζάχαρης στη συνηθισμένη σας κρέμα ή το σαπούνι προσώπου για να φτιάξετε το δικό σας πίλινγκ. Εφαρμόστε μία φορά την εβδομάδα για πιο φωτεινό, πιο λείο δέρμα.
-Καθαριστικό για το μύλο του καφέ: Το άλεσμα του καφέ μπορεί να στομώσει τις λεπίδες. Για να καθαρίσετε τα υπολείμματα, αλέστε 1/3 έως 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη σε άδειο μύλο. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε τους μύλους μπαχαρικών.
-Τροφή για τα λουλούδια: Μια κλασική συμβουλή για να διατηρήσετε τα μπουκέτα σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Προσθέστε τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη μαζί με δύο κουταλιές της σούπας ξίδι στο βάζο. Η ζάχαρη παρέχει θρεπτικά συστατικά, ενώ το ξύδι καταπολεμά τα βακτήρια.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube