Τεχνική Baking: Η τεχνική του "baking" κάτω από τα μάτια έχει γίνει δημοφιλής στον κόσμο του μακιγιάζ, καθώς προσφέρει μια ελαφριά και φωτεινή όψη, ενώ βοηθά στην σταθεροποίηση του κονσίλερ και στην πρόληψη των ρυτίδων
Η τεχνική του “baking” κάτω από τα μάτια έχει γίνει δημοφιλής στον κόσμο του μακιγιάζ, καθώς προσφέρει μια ελαφριά και φωτεινή όψη, ενώ βοηθά στην σταθεροποίηση του κονσίλερ και στην πρόληψη των ρυτίδων. Ακολουθούν μερικά βήματα για να το κάνετε σωστά.
1. Προετοιμάστε την περιοχή: Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι καθαρή και ενυδατωμένη. Χρησιμοποιήστε μια καλή ενυδατική κρέμα ή ειδικό προϊόν για την περιοχή των ματιών. Αυτό θα βοηθήσει να απορροφηθεί καλύτερα το κονσίλερ.
2. Εφαρμόστε το κονσίλερ: Διαλέξτε ένα κονσίλερ που είναι 1-2 τόνους πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα σας. Εφαρμόστε το με ένα πινέλο ή δάχτυλα, κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις για να πετύχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
3. Baking με πούδρα: Αφού εφαρμόσετε το κονσίλερ, πάρτε μια ελαφριά πούδρα (κατά προτίμηση διαφανή) και χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή πινέλο για να την εφαρμόσετε στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Εφαρμόστε τη με ταμποναριστές κινήσεις, καλύπτοντας το κονσίλερ.
4. Αφήστε τη να “ψηθεί”: Αφήστε την πούδρα να “ψηθεί” για 5-10 λεπτά. Αυτό θα δώσει χρόνο στην πούδρα να απορροφήσει την υγρασία και να σταθεροποιήσει το κονσίλερ.
5. Αφαίρεση της πούδρας: Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πινέλο για να αφαιρέσετε την περίσσεια πούδρας. Κάντε ελαφρές κινήσεις για να μην τραυματίσετε την ευαίσθητη περιοχή.
Αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια φωτεινή και απαλή εμφάνιση κάτω από τα μάτια, διατηρώντας το μακιγιάζ σας σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube