Ομορφιά Μαλλιά: Η χρήση ρυζόνερου για την ενίσχυση και ομορφιά των μαλλιών σας χρονολογείται από την αρχαία περίοδο Heian στην Ιαπωνία, όπου μέρος της γυναικείας γοητείας ήταν τα απαλά, μακριά μαλλιά που όταν ξετυλίγονταν έφταναν ως και το πάτωμα.
Είναι συχνά τα μικρά πράγματα που τείνουμε να αγνοούμε – ειδικά όταν πρόκειται για την ομορφιά. Αν σας έλεγα ότι υπάρχει ένα καταπληκτικό προϊόν ομορφιάς στο ντουλάπι σας αυτήν τη στιγμή κι αυτό είναι το ρύζι; Η χρήση ρυζόνερου για την ενίσχυση και ομορφιά των μαλλιών δεν είναι καινούργια ανακάλυψη. Για την ακρίβεια, χρονολογείται από την αρχαία περίοδο Heian στην Ιαπωνία, όπου μέρος της γυναικείας γοητείας ήταν τα μεταξένια, μακριά μαλλιά που όταν ξετυλίγονταν έφταναν ως και το πάτωμα. Το μυστικό αυτών των γυναικών ήταν το νερό από ρύζι.
Γοητευμένοι από αυτήν την παραδοσιακή πρακτική περιποίησης μαλλιών, επιστήμονες και λάτρεις της ομορφιάς, ανά τον κόσμο, προσπάθησαν να μάθουν, αν το νερό από ρύζι μπορεί πραγματικά να ομορφύνει και να ενισχύσει τα μαλλιά. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ινοσιτόλη, ένα συστατικό που βρίσκεται στο νερό του ρυζιού, μπορεί να διεισδύσει στα φθαρμένα μαλλιά και να τα αποκαταστήσει από μέσα προς τα έξω, προστατεύοντας τα ακόμη και από μελλοντικές φθορές.
Ένα δε από τα καλύτερα σημεία στη χρήση αυτού του προϊόντος ομορφιάς είναι ότι η παρασκευή του αποτελεί εξαιρετικά απλή και εύκολη υπόθεση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ρύζι και νερό. Το «πιο δύσκολο» μέρος, ίσως, αυτής της πρακτικής ομορφιάς είναι στην πραγματικότητα να θυμηθείτε να εφαρμόσετε τη συνταγή στα μαλλιά σας την ημέρα που θα τα λούσετε.
Ας δούμε όμως τώρα, τι θα χρειαστείτε: 1 φλιτζάνι ρύζι κι 1 φλιτζάνι νερό αρκούν. Αφού ξεπλύνετε και στραγγίσετε το ρύζι, ανακατέψτε το στραγγισμένο προϊόν σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους με το νερό. Στη συνέχεια πρέπει να αναμείξτε έως ότου το νερό γίνει πολύ θολό. Σουρώστε το ρύζι σας, κρατώντας αυτή τη φορά το υγρό που έχει προκύψει από τη μείξη των υλικών. Αποθηκεύστε το ρύζι για αργότερα και για να μην σπαταλήσετε το υλικό, μαγειρέψτε το! Βάλτε το νερό του ρυζιού σε ένα γυάλινο δοχείο και καλύψτε το. Αφήστε το να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 12 έως 24 ώρες. Αυτό του επιτρέπει να ζυμώσει και να απελευθερωθούν όλες οι θρεπτικές του βιταμίνες και τα μέταλλα.
Ενώ στην παραδοσιακή πρακτική, λέγεται πως το μείγμα διατηρείται σε ψυχρό μέρος για ημέρες, εβδομάδες ή και ακόμη περισσότερο, μια συμβουλή για αρχή θα ήταν να μην το αφήσετε για περισσότερο από 24 ώρες. Και τούτο διότι υπάρχει περίπτωση το μείγμα (εκτός ψυγείου) να μυρίσει. Εάν ωστόσο δεν προλαβαίνετε να χρησιμοποιήσετε το ρυζόνερο την επόμενη μέρα, τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να έρθει η στιγμή που θα το χρησιμοποιήσετε. Γεμίστε ένα μικρό δοχείο, ή ένα μικρό γυάλινο βάζο με νερό ρυζιού και voila έτοιμο για εφαρμογή. Τοποθετείστε κατά μήκος των μαλλιών μετά το συνηθισμένο τρόπο λουσίματος. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και ξεβγάλτε. Φυλάττε πάντα το μείγμα που τυχόν περίσσεψε στο ψυγείο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube