Το σπανάκι είναι ένα λαχανικό που μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια των κιλών. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί εν μια νυκτί, αλλά είναι μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί με συνέπεια, για να αποκτήσει κανείς το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το σπανάκι δεν είναι ξένο για την υγεία, αλλά υπάρχει μια νέα ανακάλυψη, που αξίζει να αναφερθεί. Προσθέτοντας μια πλευρά των πράσινων φύλλων σε ένα κατά τα άλλα απολαυστικό πιάτο, μπορεί να λειτουργήσει ως αντίδοτο στα λιπαρά βαριά φαγητά σας, ώστε να απολαύσετε πιο «απενοχοποιημένα» το φαγητό σας. Τουλάχιστον έτσι προκύπτει από νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Σικάγο. Χάρη στα εκδυστεροειδή (φυσικές ενώσεις που βρίσκονται στο λαχανικά)το σπανάκι μπορεί να σταματήσει την αύξηση του σωματικού βάρους στη γέννησή της. Αυτές οι ενώσεις αυξάνουν τα επίπεδα της αδιπονεκτίνης πρωτεΐνης, η οποία καθιστά το λίπος πιο ευαίσθητο στην ινσουλίνη.
Με τη βελτίωση οι αντιδράσεις στην ινσουλίνη του σώματος σας αυξάνονται, έως ότου αναστραφεί η αύξηση του λιπώδους ιστού. Βάλτε μαζί με ένα σπανάκι και κινόα σαλάτα (ο κόκκος είναι επίσης υψηλό σε εκδυστεροειδή) για να δημιουργήσετε μια συνταγή για την καταστροφή του λίπους. Φάτε σπανάκι είτε κατά το πρωινό σας γεύμα είτε στο μεσημεριανό είτε στο βραδινό.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube