Η μαγειρική σόδα μεγιστοποιεί την παραγωγή δύναμης και παρατείνει τον χρόνο, έως την εξάντληση.
Πρόκειται για ένα αλκαλικό άλας που καθυστερεί τη μυϊκή κόπωση, εξουδετερώνοντας την περίσσεια των κατιόντων Η+ (ένδο-κυτταρική οξέωση), λόγω συσσώρευσης γαλακτικού οξέος, μεγιστοποιώντας έτσι την παραγωγή δύναμης και παρατείνοντας το χρόνο, έως την εξάντληση.
Σε ποια αθλήματα φαίνεται να βοηθά :
• Σε αθλήματα υψηλής έντασης που διαρκούν (1min-7min) – τρέξιμο (100m-400m),κολύμβηση (100m-400m)
• Σε αθλήματα αυξημένης έντασης που διαρκούν από 30min έως 60min – κυρίωςsports ταχύτητας και δύναμης
• Σε αθλήματα που περιλαμβάνουν μικρά χρονικά διαστήματα, μέγιστης δύναμης και ταχύτητας, ενώ μεσολαβούν μικρά διαλείμματα ανάπαυσης – επαναλαμβανόμενα ποδηλατικά sprint
• Σε αθλήματα παρατεταμένης διαλειμματικής άσκησης – (ποδόσφαιρο, basket)
Σύσταση δοσολογίας :
300 mg / kg σωματικού βάρους, περίπου 90 min, πριν από την άσκηση
Παρενέργειες :
γαστρεντερικές διαταραχές
Με την συνεργασία του Μακρυλλου Μιχάλης-Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Msc-Sportsnutrition &Human Metabolism
Απίσχνανσις – Λόγω Διατροφής Παλαιό Φάληρο, Ε.Βενιζέλου 235-Τακτικό Μέλος Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων-Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας-Πρόεδρος της Oμάδας Eιδικών ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων-Official Website: www.mmakrillos.gr .
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube