Συνήθως προσπαθούσαμε να βρούμε τις κατάλληλες τροφές που μας κάνουν καλό αλλά μας βοηθούν και στην απώλεια βάρους, ωστόσο, αν δεν τις συνδυάζουμε σωστά μπορεί να μην δούμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μια διαιτολόγος αποκαλύπτει ποιες τροφές πρέπει να συνδυάζουμε μεταξύ τους ώστε να γίνουν τα γεύματα καλύτερα για εμάς.
Η διαιτολόγος Lucy Jones μοιράστηκε τα μικρά μυστικά της που θα κάνουν τα πιάτα μας πιο υγιεινά και θα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό μας.
Φάε ντομάτες με αβοκάντο
Ο συνδυασμός αυτός αυξάνει την απορρόφηση μιας φυτικής θρεπτικής ουσίας που ονομάζεται λυκοπένιο και βοηθά στην υγεία των ματιών.
Μαγείρεψε τα λαχανικά πριν τα προσθέσεις σε συνταγή
Τα μαγειρεμένα λαχανικά όπως το καρότο δίνουν περισσότερη καροτίνη από το ωμό. Η καροτίνη μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και βοηθά στην όραση και στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Πιες χυμό με τα λαχανικά σου
Όταν τρως σαλάτα με πράσινα και φυλλώδη λαχανικά, πιες ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, καθώς η βιταμίνη C θα βοηθήσει στην απορρόφηση του σιδήρου από τα λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο.
Αντικατέστησε την μαγιονέζα με γιαούρτι
Περιέχει λιγότερο λίπος και περισσότερη πρωτεΐνη, ασβέστιο και βιταμίνη Β12. Ακόμη, περιέχει προβιοτικά που βελτιώνουν την υγεία του εντέρου.
Φάε ψάρι με γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
Χρησιμοποίησέ το σαν dressing. Η βιταμίνη D από τα λιπαρά ψάρια βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο από το γιαούρτι.
Φτιάξε χυλό από γάλα και όχι από νερό
Συνδύασε τα δημητριακά ολικής άλεσης ή τον χυλό με γάλα ώστε να βοηθήσεις το ασβέστιο να διατηρήσει δυνατά δόντια και κόκαλα. Πρόσθεσε μούρα και kiwi που είναι πλούσια σε βιταμίνη C ή πιες ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού για να βοηθήσεις στην απορρόφηση του σιδήρου που ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube