Μια νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Diabetes/Metabolism Research and Reviews, αποκαλύπτει ότι τα άτομα που τρώνε καρύδια έχουν τις μισές πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2 συγκριτικά με αυτούς που δεν προτιμούν τους συγκεκριμένους ξηρούς καρπούς.
Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) αξιολόγησε στοιχεία από τη μελέτη National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) εστιάζοντας σε 34.121 ενήλικες, 18-85 ετών που είχαν δώσει πληροφορίες για τη διατροφή τους, καθώς και αν είχαν διαγνωστεί με διαβήτη ή αν έπαιρναν αντιδιαβητικά φάρμακα. Τα άτομα είχαν επίσης εξεταστεί για επίπεδα της γλυκόζης νηστείας και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαρίνης.
Όσοι ανέφεραν ότι έτρωγαν περίπου 1,5 κουταλιά καρύδια την ημέρα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη συγκριτικά με εκείνους που δεν έτρωγαν ποτέ. Η κατανάλωση τριών κουταλιών καρυδιών ημερησίως σχετίστηκε με 47% μειωμένη συχνότητα διαβήτη τύπου 2. Ο συσχετισμός ίσχυε ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, μορφωτικού επιπέδου, Δείκτη Μάζας Σώματος και φυσικής δραστηριότητας. Τα καρύδια μεταξύ των αναρίθμητων ιδιοτήτων τους που παρέχουν οφέλη υγείας, είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube