Βρώσιμα λουλούδια θα έχετε σίγουρα δοκιμάσει σε κάποια γαστριμαργική σας εξόρμηση! Εάν όμως σας αρέσει να πειραματίζεστε οι ίδιοι, θα πρέπει να γνωρίζετε καλά πριν χρησιμοποιήσετε λουλούδια στη μαγειρική σας.
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν μαγειρέψετε με βρώσιμα λουλούδια;
Όσο όμορφα είναι τα λουλούδια, τόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι εάν δεν επιλέξετε σωστά. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διαλέξετε με ασφάλεια τα πιο γευστικά λουλούδια:
Τα λουλούδια από φυτώρια έχουν συνήθως ραντισθεί με φυτοφάρμακα, και καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε.
Επιλέξτε κάποιο μανάβικο ή άλλο κατάστημα που γνωρίζει καλά να σας συμβουλεύσει για τις ποικιλίες βρώσιμων λουλουδιών. Μία αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας βοηθήσει να βρείτε αρκετά φυσικά ή διαδικτυακά σημεία πώλησης
Καλλιεργείστε τη δική σας ποικιλία βρώσιμων λουλουδιών.
Κρατήστε τα πέταλα των λουλουδιών, απομακρύνετε τους στήμονες και τα σέπαλα.
Κάποια βρώσιμα λουλούδια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι και 10 ημέρες. Φυλάξτε τα σε αεροστεγή συσκευασία, και βρέξτε τα με λίγο παγωμένο νερό πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Ποιες ποικιλίες λουλουδιών είναι βρώσιμες;
Οι ποικιλίες βρώσιμων λουλουδιών είναι πολλές και σας βοηθούν να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακά χρωματιστό πιάτο. Μερικές από εκείνες που θα βρείτε στην Ελληνική αγορά είναι: πανσές, κατιφές, μποράγο, μπιγκόνια, πανσές, ορχιδέα, νυχτολούλουδο, καλέντουλα, ακόμη και βρώσιμα τριαντάφυλλα! Μεταχειριστείτε τα λουλούδια ακριβώς όπως τα μπαχαρικά. Τα περισσότερα έχουν έντονη γεύση πιπεριού, μέντας ή λεμονιού, κάποια είναι πιο γλυκά και έχουν έντονη μυρωδιά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube