Πονοκέφαλος: Ο πονοκέφαλος μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως το στρες, η αφυδάτωση, η κούραση ή η κακή διατροφή. Ωστόσο, ορισμένες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση
Ο πονοκέφαλος μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως το στρες, η αφυδάτωση, η κούραση ή η κακή διατροφή. Ωστόσο, ορισμένες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση ή την πρόληψή του.
Τροφές που βοηθούν στον πονοκέφαλο
- Νερό – Η αφυδάτωση είναι μία από τις κύριες αιτίες του πονοκεφάλου. Η επαρκής κατανάλωση νερού μπορεί να μειώσει την ένταση του.
- Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο – Το μαγνήσιο βοηθά στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και στην πρόληψη ημικρανιών. Καλές πηγές είναι τα αμύγδαλα, οι μπανάνες, το αβοκάντο και τα σπανάκι.
- Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη) – Συμβάλλει στη μείωση της συχνότητας των πονοκεφάλων. Βρίσκεται στο γιαούρτι, στα αυγά και στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
- Τζίντζερ – Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μειώνουν τον πόνο. Μπορεί να καταναλωθεί σε ρόφημα ή προστιθέμενο στα γεύματα.
- Λιπαρά ψάρια – Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθούν στη μείωση της έντασης του πονοκεφάλου.
Τροφές που πρέπει να αποφεύγονται
- Επεξεργασμένα τρόφιμα με πρόσθετα (MSG, νιτρώδη)
- Υπερβολική καφεΐνη ή αλκοόλ
- Σοκολάτα και ώριμα τυριά (περιέχουν τυραμίνη, που μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες)
Μια ισορροπημένη διατροφή και η σωστή ενυδάτωση είναι κλειδιά για την πρόληψη και αντιμετώπιση του πονοκεφάλου.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube