Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Διατροφή Σεπτέμβριος: Φρούτα και λαχανικά του πρώτου μήνα του φθινοπώρου

Διατροφή Σεπτέμβριος: Φρούτα και λαχανικά του πρώτου μήνα του φθινοπώρου

Έτσι, αν αναρωτιέστε πότε μπορείτε να αρχίσετε να μαζεύετε σταφύλια ή πότε τα ροδάκινα είναι πιο νόστιμα, βρίσκεστε στο σωστό άρθρο. Εδώ ρίχνουμε μια καλή ματιά στα φρούτα και λαχανικά του πρώτου μήνα του φθινοπώρου.


Διατροφή Σεπτέμβριος: Αντί να τρώμε προϊόντα που έρχονται αεροπορικώς από παντού, μπορούμε να τρώμε εποχιακά τρόφιμα που καλλιεργούνται τοπικά και έχουν μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα. Τα εποχιακά τρόφιμα δεν είναι μόνο πιο νόστιμα, αλλά καλά και για τον πλανήτη μας. Γνωρίζοντας ποια φρούτα ή λαχανικά είναι στην εποχή τους, μπορούμε να εξοικονομούμε χρήματα, ενώ η κατανάλωσή τους μας προσφέρει όλη τη θρεπτική τους δυναμική.

Όταν τα τρόφιμα είναι στην εποχή τους, υπάρχουν περισσότερα από αυτά, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά σούπερ μάρκετ θα έχουν προσφορές. Επίσης, μπορούμε να αγοράζουμε χύμα φρούτα και λαχανικά όταν είναι στην εποχή τους και να καταψύχουμε όσα μπορούμε πριν γίνουν πιο ακριβά τους επόμενους μήνες. Για παράδειγμα, όταν οι ντομάτες είναι στην εποχή τους, φτιάξτε μια παρτίδα σάλτσας ζυμαρικών με ντομάτα και καταψύξτε τα σε δοχεία για ζυμαρικά και σούπες.

Η κατανάλωση εποχιακών λαχανικών ή φρούτων που καλλιεργούνται στη χώρα είναι επίσης καλή για το περιβάλλον. Αντί να τρώμε προϊόντα που έρχονται αεροπορικώς από όλο τον κόσμο, μπορούμε να τρώμε εποχιακά τρόφιμα που καλλιεργούνται τοπικά και έχουν πολύ μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα – κάτι που είναι πιο βιώσιμο.

Έτσι, αν αναρωτιέστε πότε μπορείτε να αρχίσετε να μαζεύετε σταφύλια ή πότε τα ροδάκινα είναι πιο νόστιμα, βρίσκεστε στο σωστό άρθρο. Εδώ ρίχνουμε μια καλή ματιά στα φρούτα και λαχανικά του πρώτου μήνα του φθινοπώρου.

Ποια είναι τα φρούτα του Σεπτεμβρίου

– Ροδάκινα

– Σύκα

– Βερίκοκα

– Σταφύλι

– Δαμάσκηνα

– Βανίλιες

– Ρόδια

– Κυδώνια

– Μήλα

– Αχλάδια

– Φραγκόσυκα

Ποια είναι τα λαχανικά του Σεπτεμβρίου

– Παντζάρια

– Πράσα

– Πατάτες (λευκές)

– Κολοκύθα

– Παντζάρια

– Κολοκυθάκια

– Κουνουπίδι

– Λάχανο

– Μελιτζάνες

– Πιπεριές

– Ρόκα

– Ραδίκια

– Ραπανάκια

– Σπανάκι

– Φασολάκια

– Φινόκιο

– Ντομάτες

– Αγγούρια

– Αμπελοφάσουλα

– Μπάμιες

– Καλαμπόκι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι 10 χρυσοί κανόνες της μεσογειακής διατροφής

Πως σχετίζεται η στύση με τα εποχιακά φρούτα

Διατροφικό πρόγραμμα κατά της καταπολέμησης φλεγμονών

Τα αντιοξειδωτικά στην παιδική ηλικία

Μυστικά για να κάνετε οικονομία στην κουζίνα

Μικρά μυστικά για να ψωνίσουμε υγιεινά από το σούπερ μάρκετ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

7 τρόποι για να εξασκήσετε την ευγνωμοσύνη

Ευγνωμοσύνη: Η ευγνωμοσύνη είναι μια ισχυρή πρακτική που μπορεί να βελτιώσει την ψυχική υγεία και την ευημερία μας. Εδώ είναι επτά τρόποι για να ενσωματώσετε την ευγνωμοσύνη

3 πρωινές συνήθειες που μειώνουν την κορτιζόλη

Κορτιζόλη: Η κορτιζόλη, η "ορμόνη του άγχους", εκκρίνεται από τα επινεφρίδια σε καταστάσεις στρες και προετοιμάζει το σώμα να ανταποκριθεί σε πιθανές απειλές. Αν και η κορτιζόλη είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού

Μπορεί η γλουτένη να μου προκαλέσει έκζεμα;

Γλουτένη: Η σχέση μεταξύ γλουτένης και εκζέματος είναι ένα θέμα που απασχολεί αρκετούς, ιδιαίτερα αν δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη δυσανεξία στη γλουτένη ή κοιλιοκάκη. Παρόλο που η δυσανεξία στη γλουτένη

Πόσο ωφέλιμο είναι το πράσινο τσάι για την υγεία των οστών

Πράσινο τσάι: Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, η συμβολή του στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και η προστασία από την οστεοπόρωση το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να ενισχύσουν το σκελετικό τους σύστημα.

Το μαγικό συστατικό για την ξηρή επιδερμίδα

Ξηρή επιδερμίδα: Το μυστικό συστατικό για τη σωστή ενυδάτωση και την καταπολέμηση της ξηρότητας του δέρματος είναι το υαλουρονικό οξύ. Αν και είναι ένα φυσικό συστατικό που υπάρχει ήδη στον οργανισμό μας, η ποσότητά του μειώνεται

Close Icon