Top News

Τι δείχνει νέα μελέτη για τα υπέρβαρα νήπια

Τι δείχνει νέα μελέτη για τα υπέρβαρα νήπια
Your browser does not support the video tag. Μια νέα μελέτη έδειξε ότι τα νήπια στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταναλώνουν υπερβολικά πρόσθετα σάκχαρα και η ημερήσια πρόσληψη τους υπερβαίνει τα ποσά που συνιστώνται ακόμα και για τους ενήλικες. Για παράδειγμα στο δείγμα των συμμετεχόντων, το 99% νηπίων ηλικίας 19 έως 23 μηνών κατανάλωνε κατά μέσον όρο […]

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Μια νέα μελέτη έδειξε ότι τα νήπια στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταναλώνουν υπερβολικά πρόσθετα σάκχαρα και η ημερήσια πρόσληψη τους υπερβαίνει τα ποσά που συνιστώνται ακόμα και για τους ενήλικες. Για παράδειγμα στο δείγμα των συμμετεχόντων, το 99% νηπίων ηλικίας 19 έως 23 μηνών κατανάλωνε κατά μέσον όρο πάνω από 7 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη κάθε μέρα. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από τη ζάχαρη που περιέχεται σε μια μπάρα σοκολάτας. Ενώ, το 60% των νηπίων κατανάλωναν πρόσθετα σάκχαρα πριν από τα πρώτα τους γενέθλια.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι τα παιδιά που καταναλώνουν αυτή την ποσότητα ζάχαρης δεν κινδυνεύουν μόνο από τερηδόνα όπως νομίζουν πολλοί γονείς, αλλά διατρέχουν κίνδυνο παχυσαρκίας, άσθματος καθώς  επίσης καρδιακών παθήσεων, υψηλής αρτηριακής πίεσης και υψηλής χοληστερόλης αργότερα στη ζωή τους. Οι ερευνητές εξηγούν ότι αυτά τα παιδιά θα μπορούσαν επίσης να κινδυνεύουν να κάνουν κακές επιλογές διατροφής καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Η κύρια ερευνήτρια της μελέτης Kirsten Herrick, επιδημιολόγος της διατροφής στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), δήλωσε: «Αυτή είναι η πρώτη φορά που εξετάσαμε την κατανάλωση ζάχαρης σε παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η κατανάλωση ζάχαρης αρχίζει νωρίς στη ζωή των παιδιών και υπερβαίνει τις τρέχουσες συστάσεις. Η Dr Kirsten Herrick παρουσίασε τα αποτελέσματα της μελέτης στην ετήσια συνάντηση για τη Διατροφή 2018, της American Society for Nutrition, που ξεκίνησε 9 Ιουνίου και ολοκληρώνεται σήμερα 12 Ιουνίου 2018 στη Βοστώνη.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι τα τρόφιμα που περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα δεν είναι ευεργετικά για το σώμα, καθώς δεν παρέχουν τα οφέλη που προσφέρουν τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν φυσικά σάκχαρα. Αυτά τα πρόσθετα σάκχαρα αυξάνουν την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων του παιδιού. Βρίσκονται συνήθως σε τρόφιμα που δεν περιέχουν φυσικές ίνες που είναι ευεργετικές για την υγεία. Η Dr Herrick δήλωσε ότι η ευκολότερη μέθοδος μείωσης των προστιθέμενων σακχάρων στη διατροφή των παιδιών είναι η επιλογή τροφίμων όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.