Top News

Μελέτη – ασπίδα για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση

Μελέτη – ασπίδα για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση
Your browser does not support the video tag. Μελέτη που έγινε σε μεγάλο αριθμό γυναικών μετά την εμμηνόπαυση έδειξε ότι η κατανάλωση φλαβονοειδών βοηθούν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων. Στην έρευνα έλαβαν μέρος πάνω από 35.000 γυναίκες μετεμμηνοπαυσιακής ηλικίας. Επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Όσλο στη Νορβηγία και της Μινεσότας στις ΗΠΑ εξέτασαν […]

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Μελέτη που έγινε σε μεγάλο αριθμό γυναικών μετά την εμμηνόπαυση έδειξε ότι η κατανάλωση φλαβονοειδών βοηθούν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος πάνω από 35.000 γυναίκες μετεμμηνοπαυσιακής ηλικίας. Επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Όσλο στη Νορβηγία και της Μινεσότας στις ΗΠΑ εξέτασαν εκτενώς τις διατροφικές συνήθειες των γυναικών και εστίασαν στην κατανάλωση φλαβονοειδών με τη βοήθεια ειδικών βάσεων δεδομένων.

Ο λόγος που η έρευνα εστίασε στις γυναίκες μετεμμηνοπαυσιακής ηλικίας είναι η αυξητική τάση καρδιακών επεισοδίων που παρουσιάζουν τα τελευταία έτη.

Η εκτενής ανάλυση των όσων κατανάλωναν οι γυναίκες σε σχέση με τους τύπους καρδιακών παθήσεων που παρουσίαζαν έδειξε ότι η κατανάλωση μήλων, αχλαδιών και κρασιού, σχετίζονταν με το χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από στεφανιαία νόσο και γενικά με καρδιαγγειακές παθήσεις.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες αυτή είναι μια πρώτη έρευνα που έγινε για το θέμα και παρόλα αυτά τα αποτελέσματά της από την επίδραση της κατανάλωσης φλαβονοειδών ουσιών είναι θετικά ως προς την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

Οι επιστήμονες κατέληξαν ότι η πρόσληψη φλαβανονών, ανθοκυανινών και η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων πλούσιων σε φλαβονοειδή, σχετίζονταν με μείωση του κινδύνου θανάτου από όλες τις καρδιαγγειακές παθήσεις συμπεριλαμβανόμενης και της στεφανιαίας νόσου και για το λόγο αυτό, συστήνουν στις γυναίκες μετεμμηνοπαυσιακής ηλικίας την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε φλαβονοειδή.