Η βιομηχανία τροφίμων της Γερμανίας πρέπει να επισημάνει σαφέστερα τα μη υγιεινά προϊόντα, δήλωσε ο νέος υπουργός Γεωργίας και Προστασίας των Καταναλωτών της χώρας.
“Περίπου το 15% των παιδιών και των νέων μας είναι υπέρβαρα, περίπου 17 δισεκατομμύρια ευρώ (8,5 δισ. Δολ.) του κόστους υγειονομικής περίθαλψης παράγονται ετησίως από ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή”, δήλωσε η Julia Kloeckner σε διάσκεψη του κλάδου τροφίμων στο Βερολίνο.
Ο Kloeckner ανέλαβε καθήκοντα στη νέα γερμανική κυβέρνηση τον Μάρτιο, με τη συμφωνία συνασπισμού να δεσμεύεται για μια στρατηγική για τη μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης, λίπους και αλατιού. Κάλεσε τη βιομηχανία τροφίμων της Γερμανίας να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα το επιτύχει στο εγγύς μέλλον.
Η υπάρχουσα εθελοντική επισήμανση του περιεχομένου τροφίμων πρέπει να βελτιωθεί, αφαιρώντας μερικές φορές συγκεχυμένες δηλώσεις σχετικά με μικρές μερίδες που με τη σειρά τους έχουν μικρά επίπεδα ανθυγιεινού περιεχομένου. Ωστόσο, η Γερμανία δεν θα εισαγάγει σύστημα “φωτεινών σημάτων” κόκκινων, κίτρινων και πράσινων κωδικών για υγιή και ανθυγιεινά τρόφιμα.