Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) προειδοποίησε επίσημα τους χρήστες για ορισμένα προϊόντα βοείου κιμά που παράγονται από την Greater Omaha Packing Co., τα οποία θα μπορούσαν να έχουν μολυνθεί με E. coli.
Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) προειδοποίησε επίσημα τους χρήστες για ορισμένα προϊόντα βοείου κιμά που παράγονται από την Greater Omaha Packing Co., τα οποία θα μπορούσαν να έχουν μολυνθεί με E. coli. Η συμβουλή δημόσιας υγείας του FSIS του Σαββάτου απαριθμεί πάνω από δώδεκα πιθανώς μολυσμένα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των μπουρεκιών και των σωλήνων με ακατέργαστο μοσχαρίσιο κιμά. Ο FDA προειδοποίησε το κοινό να μην τρώει κανένα προϊόν επειδή μπορεί να περιέχει E. coli και εξέφρασε την ανησυχία του ότι ορισμένα μπορεί να βρίσκονται στους καταψύκτες των πελατών και των καταστημάτων εξυπηρέτησης τροφίμων.
Τα προϊόντα που κατασκευάστηκαν στις 28 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν συσκευασία με ημερομηνία «Χρήση/Κατάψυξη έως» στις 22 Απριλίου και τον αριθμό εγκατάστασης «EST. 960A». Η συμβουλευτική του FSIS δήλωσε ότι τα επηρεαζόμενα προϊόντα κιμά βοείου κρέατος “δεν είναι πλέον διαθέσιμα για αγορά”, επομένως δεν χρειαζόταν ανάκληση. Το ίδρυμα αποκάλυψε το ζήτημα αφού φέρεται να έκανε μια απογραφή του προϊόντος που τέθηκε σε αναμονή αφού βρέθηκε θετικός στο E. Coli 0157:H7. Η επιχείρηση ενημέρωσε το FSIS ότι είχαν χρησιμοποιήσει ακούσια μέρος του μολυσμένου βοείου κρέατος για την παρασκευή προϊόντων βοείου κιμά, τα οποία στη συνέχεια εξήγαγαν στην αγορά.
Το Escherichia coli, ή E. coli, είναι μια κοινή μορφή βακτηρίων τόσο στα έντερα του ανθρώπου όσο και των ζώων. Σύμφωνα με το CDC, τα περισσότερα E. Coli είναι αβλαβή και βοηθητικά για το πεπτικό σύστημα των ανθρώπων. Ωστόσο, ορισμένα στελέχη μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ασθένεια όταν έρχονται σε επαφή με ανθρώπους ή ζώα, μολυσμένα τρόφιμα ή ποτά. Το είδος E. coli που μπορεί να περιέχουν τα προϊόντα βοείου κιμά είναι ένα δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει αιματηρή διάρροια, αφυδάτωση και κράμπες στην κοιλιά για δύο έως οκτώ ημέρες και τρεις έως τέσσερις ημέρες, κατά μέσο όρο, μετά την έκθεση.
Ευτυχώς, σύμφωνα με το FSIS, κανείς δεν έχει αρρωστήσει ακόμη λόγω των προϊόντων μοσχαρίσιου κιμά που αποτέλεσαν το αντικείμενο της ανακοίνωσης για τη δημόσια υγεία το Σάββατο. Ακόμα κι αν η πλειονότητα των ατόμων που εκτέθηκαν στο E. coli O157:H7 αναρρώνουν σε πέντε έως επτά ημέρες, ορισμένες λοιμώξεις μπορεί να είναι θανατηφόρες. Σοβαρές λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένου του αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Περίπου 265.000 μολύνσεις με E. coli που παράγουν τοξίνη Shiga συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο, σύμφωνα με το CDC.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube