Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Κοροναϊός

Μην αφήνετε τον κοροναϊό να σας χαλάσει την εμφάνιση

Μην αφήνετε τον κοροναϊό να σας χαλάσει την εμφάνιση

Η καραντίνα έκανε πολλούς στη Γερμανία να μαγειρεύουν συχνότερα και πιο υγιεινά επειδή εργάζονταν από το σπίτι. Άρχισαν να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά και λιγότερο κρέας – όχι μόνον εξαιτίας του κοροναϊού

Ανεξάρτητα πάντως από τον κοροναϊό, η κατανάλωση κρέατος στη Γερμανία σε ένα γενικότερο επίπεδο φαίνεται να μειώνεται τα τελευταία χρόνια

Ο κοροναϊός προσφέρει πολλές ευκαιρίες για αυτοβελτίωση. Για παράδειγμα από τις 21 Μαρτίου, λίγο πριν από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στη Γερμανία, η αναζήτηση στο Google στρωμάτων για γιόγκα πήρε φωτιά.

Επίσης, από τότε που άνοιξαν τα ποδηλατάδικα έχει αυξηθεί ο αριθμός των πελατών.

Κι όποιος κάνει βόλτα σε πάρκα ή στις όχθες ποταμών θα διαπιστώσει ότι πολύ κόσμος επωφελείται και από τον καλό καιρό για να ασκηθεί.

Για ένα μέρος των Γερμανών ο υγιεινός τρόπος ζωής φαίνεται να επεκτείνεται και στις διατροφικές συνήθειες.

Σε έρευνα που διεξήγε η εταιρεία Kantar μετά από εντολή του ιδρύματος Χάιντζ Λόμαν, ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες δήλωσε ότι μαγειρεύει συχνότερα από πριν.

Οι περισσότεροι έμειναν πιστοί σε αυτά που ήδη γνώριζαν, το 18% δήλωσε πως από τότε που ξεκίνησε η πανδημία και κλείστηκε στο σπίτι μαγειρεύει διαφορετικά.

Το διαφορετικά, σε αυτή την περίπτωση, σημαίνει συχνότερα πιο υγιεινά.

Φρέσκα λαχανικά και φρούτα αναφέρθηκαν 70% συχνότερα, χορτοφαγικά πιάτα αναφέρθηκαν κατά 48% συχνότερα και στην τρίτη θέση αναφέρθηκε συχνότερο ζύμωμα, γεγονός που εξηγεί και τις ελλείψεις σε αλεύρι και μαγιά στα σουπερμάρκετ.

Οι ερωτήσεις τέθηκαν στο τέλος Απριλίου, πριν βρεθεί δηλαδή η βιομηχανία κρέατος στο επίκεντρο των ειδήσεων για την αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού μεταξύ των εργαζομένων.

Οι δυσάρεστες ειδήσεις για τις συνθήκες εργασίας και υγιεινής στον τομέα αυτό δεν φαίνεται πάντως να έβαλαν από μόνες τους μεγάλο φρένο στην κατανάλωση.

Το γεγονός ότι μερικά σφαγεία έκλεισαν δεν φάνηκε να έχει επιπτώσεις στην τιμή του κρέατος.

Στο μεταξύ έχει αυξηθεί και πάλι η ζήτηση μιας και ανοίγουν τα εστιατόρια.

Οι εξαγωγές επίσης προς την Κίνα παραμένουν σταθερές.

Κάποιοι πάχυναν, κάποιοι αδυνάτισαν

Ανεξάρτητα πάντως από τον κοροναϊό, η κατανάλωση κρέατος στη Γερμανία σε ένα γενικότερο επίπεδο φαίνεται να μειώνεται τα τελευταία χρόνια.

Κυρίως η κατανάλωση χοιρινού σύμφωνα με την Γερμανική Ένωση Βιομηχανίας Κρέατος.

Το 2019 καταναλώθηκαν λιγότερο από 60 κιλά κρέατος τον χρόνο ανά κάτοικο.

Το 26% δήλωσε ότι κάθε μέρα τρώει κρέας. Πέντε χρόνια νωρίτερα το ποσοστό αυτό ήταν 34%.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, οι άνδρες είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να τρώνε λιγότερο κρέας.

Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης για τις διατροφικές συνήθειες, η οποία παρουσιάζεται από την υπουργό Γεωργίας, Γιούλια Κλέκνερ.

Το ποσοστό των χορτοφάγων και των vegan πάντως παραμένει σταθερό.

Ακόμη, η αποδοχή κρέατος παρασκευασμένου με φυτικές πρώτες ύλες, έντομα ή κρέας παρασκευασμένο στο εργαστήριο, φαίνεται να έχει μεγαλύτερη αποδοχή. Το 49% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει δοκιμάσει τέτοια προϊόντα.

Τέλος, η καραντίνα και η ζωή στο σπίτι αφήνει τα σημάδια της.

Το 14% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πήρε κάποια κιλά παραπάνω ενώ το 10% ότι αδυνάτισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σε ΜΕΘ ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Εφαρμογές που διώχνουν το στρες της καραντίνας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιές συνήθειες μας κάνουν πιο ευάλωτους στον κίνδυνο "κορωνοϊός"

Εν μέσω πανδημίας και με δεδομένη την απουσία μίας αποτελεσματικής θεραπείας ή εμβολίου, τα προληπτικά μέτρα υγιεινής είναι η μοναδική σωτηρία και αυτά τα μέτρα πρέπει, επίσης, να εφαρμόζονται στους σκύλους, οι οποίοι, σύμφωνα με τη μελέτη μας, αυξάνουν άμεσα ή έμμεσα τον κίνδυνο μόλυνσης κάποιου», τόνισε η Σάντσεζ Γκονζάλεζ.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην υπηρεσία της διασφάλισης του διαδικτύου εν καιρώ καραντίνας

Να αποφεύγουμε τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 9 πμ έως τις 6 μμ. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στα δίκτυα για την αποτελεσματική λειτουργία εφαρμογών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας.

Επιστημονική ανακάλυψη: Αντισώματα στα λάμα ιδιαίτερα αποδοτικά στην εξουδετέρωση του κορωνοϊού

Η μελέτη θεωρεί πως τα αντισώματα από τα λάμα έχουν τη δυναμική και την προοπτική να αποτελέσουν αποτελεσματική θεραπεία για την Covid-19. Είναι μικρότερα από τα αντισώματα του ανθρώπου, πολύ αποδοτικότερα ωστόσο στην εξουδετέρωση του κορωνοϊού.

Απόφαση για κλείσιμο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά από σχετικές διαφωνίες

Η διατήρηση των σχολείων ανοιχτών σε όλες τις βαθμίδες θα μπορούσε να δυναμιτίσει την προσπάθεια όλης της χώρας να σταματήσει την εκθετική διασπορά στην κοινότητα με το νέο lockdown, κι αυτή ήταν η άποψη που τελικά επικράτησε.

Χορήγηση αντιπηκτικής αγωγής ως πρόληψη έναντι των επιπλοκών της καραντίνας

Είναι γνωστό και ήδη επιβεβαιωμένο παγκοσμίως ότι ο κορωνοϊός είναι ένας θρομβογόνος ιός. Είναι ένας ιός ο οποίος αγαπά να κάνει θρομβώσεις με αποτέλεσμα την επείγουσα είσοδο του ασθενή στο νοσοκομείο, την διασωλήνωση του και τέλος δυστυχώς πολλές φορές το θάνατό του.

Μέτρο κατά του κορωνοίού μέσα στις σχολικές αίθουσες εκτός από τη μάσκα

Διαπίστωσαν ότι αρκεί να είναι ανοικτά τα παράθυρα σε ένα σχολείο για να μειωθούν κατά σχεδόν 40%, σε σχέση με τα κλειστά παράθυρα, τα σωματίδια του κορωνοϊού που μπορεί να κυκλοφορούν στον αέρα μέσα στις τάξεις.

Το κέντρο της Κοζάνης σήμερα

Κοζάνη lockdown: Η πρώτη τοπική καραντίνα στην Κοζάνη από χθες 15 Οκτωβρίου. Ποιοι λόγοι την οδήγησαν στο επίπεδο 4 του συναγερμού; Από χθες Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, η Κοζάνη μπαίνει σε καραντίνα.  Προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή […]

Σχέση γενετικών παραλλαγών με σοβαρότητα νόσου covid-19

Οι μηχανισμοί της παθογένεσης της σοβαρής νόσου Covid-19 και η σχετιζόμενη αναπνευστική ανεπάρκεια δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητοί, όμως σε όλες τις αναλύσεις μέχρι σήμερα η ηλικία και το άρρεν φύλο σχετίζονται με υψηλότερη θνησιμότητα. Επίσης έχουν αναφερθεί σαν παράγοντες κινδύνου η παρουσία υποκείμενων νοσημάτων όπως υπέρταση, διαβήτης, παχυσαρκία και καρδιαγγειακά νοσήματα. Oι πιθανοί γενετικοί παράγοντες […]

Close Icon