Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Καρδιαγγειακά: Βελτιώνουν την ποιότητα της φροντίδας των ασθενών χωρίς να αυξάνουν την εξουθένωση του προσωπικού

Καρδιαγγειακά: Βελτιώνουν την ποιότητα της φροντίδας των ασθενών χωρίς να αυξάνουν την εξουθένωση του προσωπικού

"Αυτή η μελέτη είναι μοναδική ως προς τον εντοπισμό παραγόντων που σχετίζονται με τη βελτίωση τόσο της ποιότητας της φροντίδας των ασθενών όσο και της εμπειρίας του προσωπικού", δήλωσε η πρώτη συγγραφέας Lisa S. Rotenstein, MD, MBA, και γιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο Brigham.



Καρδιαγγειακά: Σε μια νέα μελέτη, ερευνητές από το νοσοκομείο Brigham and Women’s Hospital, ιδρυτικό μέλος του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης Mass General Brigham, εντόπισαν παράγοντες που σχετίζονται με πρακτικές πρωτοβάθμιας περίθαλψης που βελτιώνουν επιτυχώς την ποιότητα της καρδιαγγειακής προληπτικής φροντίδας χωρίς να αυξάνουν την επαγγελματική εξουθένωση των κλινικών ιατρών και του προσωπικού. Ανέλυσαν 727 μικρού και μεσαίου μεγέθους ιατρεία πρωτοβάθμιας περίθαλψης για βελτιώσεις στη συνταγογράφηση ασπιρίνης, στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και στη συμβουλευτική για τη διακοπή του καπνίσματος ως υποκατάστατα της ποιότητας της προληπτικής φροντίδας. Αξιολόγησαν ποια από τα ιατρεία με βελτιώσεις στην ποιότητα είχαν μειώσεις ή καμία αύξηση στο ποσοστό του προσωπικού που ανέφερε επαγγελματική εξουθένωση κατά την περίοδο της μελέτης.


Διαπίστωσαν ότι σε όλες τις πρακτικές διαφορετικού μεγέθους, γεωγραφίας και σύνθεσης, το 18,3% πληρούσε τα κριτήρια για να θεωρηθούν πρακτικές που προάγουν την ποιότητα και την ευημερία. Μεταξύ όλων των παραγόντων που αξιολογήθηκαν, διαπίστωσαν ότι τα ιατρεία που ανήκαν σε κλινικούς ιατρούς είχαν στατιστικά σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες βελτίωσης της ποιότητας χωρίς αύξηση της επαγγελματικής εξουθένωσης μεταξύ των κλινικών ιατρών και του προσωπικού σε σύγκριση με τα νοσοκομεία που ανήκαν σε σύστημα υγείας. Απαιτούνται μελλοντικές μελέτες για την αξιολόγηση λεπτομερέστερων πολιτισμικών παραγόντων που μπορεί να συμβάλλουν σε αυτά τα αποτελέσματα. “Αυτή η μελέτη είναι μοναδική ως προς τον εντοπισμό παραγόντων που σχετίζονται με τη βελτίωση τόσο της ποιότητας της φροντίδας των ασθενών όσο και της εμπειρίας του προσωπικού”, δήλωσε η πρώτη συγγραφέας Lisa S. Rotenstein, MD, MBA, και γιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο Brigham. “Τα ευρήματά μας προστίθενται σε έναν αυξανόμενο όγκο ερευνών που υποδηλώνουν θετικά αποτελέσματα ικανοποίησης, δέσμευσης και χρήσης μεταξύ πρακτικών που ανήκουν σε κλινικούς ιατρούς”. Η εργασία δημοσιεύεται στο περιοδικό JAMA Health Forum.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι αυτοάνοσες διαταραχές αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

Εμβολιασμός καρδιαγγειακών ασθενών: 11 Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Υπάρχουν καρδιαγγειακοί κίνδυνοι κατά το σεξ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

ΠΟΕΔΗΝ 26/11: Κινητοποίηση για τους εργαζομένους στις προνοιακές μονάδες

ΠΟΕΔΗΝ 26/11: Οι Δημόσιες Μονάδες Πρόνοιας παρέχουν στήριξη και φροντίδα σε άτομα με αναπηρία, καθώς και σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζονται συνεχή φροντίδα. 

Οι περισσότεροι Αμερικανοί θέλουν οι γιατροί να ρωτούν για την ψυχική υγεία

ΗΠΑ: Τα δύο τρίτα των ενηλίκων των ΗΠΑ (66%) αναφέρουν ότι ένας γιατρός πρωτοβάθμιας φροντίδας τους ρώτησε για την ψυχική τους υγεία, ενώ το 32% λέει ότι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ.

Χοληστερόλη: Η κρυφή απειλή για την υγεία της καρδιάς που πρέπει να παρακολουθείτε

Χοληστερόλη: Η χοληστερόλη είναι μια απαραίτητη ουσία για τη λειτουργία του οργανισμού, αλλά η υπερβολική ποσότητα ή η ακατάλληλη αναλογία της μπορεί να προκαλέσει σοβαρά καρδιοαγγειακά προβλήματα.

Royal Sugar: Ανακλήθηκε λευκή και καστανή ζάχαρη από τον ΕΦΕΤ

Royal Sugar: Η ανάκληση αυτή έρχεται να υπογραμμίσει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ καταναλωτών, επιχειρήσεων και αρμόδιων αρχών για τη διατήρηση υψηλών προτύπων ποιότητας στα τρόφιμα που φτάνουν στα τραπέζια μας.

Close Icon