CDC ΗΠΑ: Το ξέσπασμα περιλαμβάνει τουλάχιστον 17 ασθένειες και οκτώ νοσηλείες Προσοχή, καταναλωτές: οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι της υγείας διερευνούν ένα ξέσπασμα σαλμονέλας πολλών κρατών που συνδέεται με ωμό παγωμένο κοτόπουλο γεμιστό παναρισμένο. Η ανακοίνωση της έρευνας από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σημειώνει τουλάχιστον 17 σχετικές ασθένειες και οκτώ νοσηλείες, από τις 2 Ιουνίου. Έξι πολιτείες έχουν αναφέρει ασθένειες σε σχέση με το ξέσπασμα, συμπεριλαμβανομένων των Illinois, Indiana, Minnesota, Michigan, New Υόρκη και Αριζόνα.
Σύμφωνα με στοιχεία, οι ασθένειες μειώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου και συνεχίστηκαν μέχρι τις αρχές Μαΐου. Εκείνοι που επλήγησαν κυμαίνονται από 3 έως 83 ετών.
Οι δοκιμές που διεξήχθησαν από το Υπουργείο Γεωργίας της Μινεσότα διαπίστωσαν το στέλεχος της επιδημίας σε δύο δείγματα του κοτόπουλου Cordon Bleu του Kirkwood.
Ωστόσο, δεν υπάρχει ανάκληση, σύμφωνα με την ειδοποίηση του CDC. “Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες σε ωμά κατεψυγμένα γεμισμένα γεμιστά προϊόντα κοτόπουλου. Πάντα μαγειρεύετε προϊόντα πουλερικών σε εσωτερική θερμοκρασία 165 ° F. Ποτέ μην τρώτε ωμά ή μαγειρεμένα πουλερικά”, αναφέρει η ανακοίνωση του CDC. Μην χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων ή φριτέζα για να μαγειρέψετε ωμά προϊόντα, λέει το CDC.
Αφού χειριστείτε ωμά τρόφιμα, φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας και τυχόν επιφάνειες ή σκεύη που εμπλέκονται κατά την προετοιμασία. Επικοινωνήστε με έναν πάροχο για σοβαρά συμπτώματα σαλμονέλας, όπως επίμονη, αιματηρή διάρροια, πυρετός άνω των 102 βαθμών Φαρενάιτ, έμετος με δυσκολία συγκράτησης υγρών και συμπτώματα αφυδάτωσης.
“Τα περισσότερα άτομα που έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα παρουσιάζουν διάρροια, πυρετό και κράμπες στο στομάχι”, έγραψε το CDC.
“Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν 6 ώρες έως 6 ημέρες μετά την κατάποση των βακτηρίων. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς θεραπεία μετά από 4 έως 7 ημέρες.”
Τα παιδιά, οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι ευαίσθητα σε πιο σοβαρή ασθένεια.