Σπίτι

Τρία χρήσιμα tips που ελαχιστοποιούν τον χρόνο μας στην κουζίνα

Τρία χρήσιμα tips που ελαχιστοποιούν τον χρόνο μας στην κουζίνα
Να τι πρέπει να κάνετε για πάντα φρέσκο μαϊντανό Αν τον χρησιμοποιείτε πολύ στη μαγειρική σας, το τρικ θα σας λύσει τα χέρια Λένε πως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στην κουζίνα από μυρωδικά που έχουν χάσει τη γεύση και το αρωματικό τους σφρίγος. Τα καλά νέα είναι πως για κάποια όλο και κάτι μπορούμε να […]

Να τι πρέπει να κάνετε για πάντα φρέσκο μαϊντανό

Αν τον χρησιμοποιείτε πολύ στη μαγειρική σας, το τρικ θα σας λύσει τα χέρια

Λένε πως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στην κουζίνα από μυρωδικά που έχουν χάσει τη γεύση και το αρωματικό τους σφρίγος.

Τα καλά νέα είναι πως για κάποια όλο και κάτι μπορούμε να κάνουμε για να τα διατηρούμε πάντα φρέσκα και αρωματικά.

Αφού κόψουμε πιο κοντά τα κοτσάνια του μαϊντανού, βάζουμε το ματσάκι σε ένα ποτήρι με νερό και το καλύπτουμε με μια πλαστική μεμβράνη.

Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο και ο μαϊντανός μας θα είναι πάντα φρέσκος και μυρωδάτος…

Ο πιο γρήγορος τρόπος να κάνετε τουρσί

Σε 20 λεπτά της ώρας το γεύεστε κιόλας

Πώς να κάνουμε γρήγορα και πανεύκολα τουρσί δηλαδή, τα λαχανικά που διατηρούνται σε ξίδι ή άρμη και ανοίγουν την όρεξη όπως τίποτα άλλο εκεί έξω.

Αναμείξτε λίγο αλάτι και ζάχαρη μέσα σε λευκό ξίδι, και ρίξτε μέσα λεπτές φέτες ωμών λαχανικών, όπως αγγουράκια, ντομάτες, πιπεριές, κουνουπίδι, λάχανο κ.λπ.

Περιμένετε 20 λεπτά και οι πίκλες είναι πανέτοιμες για το τραπέζι…

Πώς να φτιάξεις μακαρόνια σε… 60 δευτερόλεπτα

Ένα μαγειρικό τρικ που αλλάζει τα δεδομένα στο βράσιμο των ζυμαρικών

«Μοιάζει τρελό, αλλά δουλεύει», το μυστικό για το σπαγγέτι του ενός λεπτού.

Ένα μυστικό που έχει γίνει γνωστό από το 2009 με εκατοντάδες ανθρώπους να ορκίζονται ότι το τρικ δουλεύει μια χαρά.

Όλο το πράγμα έχει να κάνει με το μούλιασμα σε νερό των μακαρονιών πριν τα ρίξουμε στην κατσαρόλα.

«Μουλιάστε τα μακαρόνια σε νερό μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι τροφίμων για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το βράσιμο» ή καλύτερα ακόμα από το προηγούμενο βράδυ.

Όταν τα ρίξουμε μετά στο καυτό νερό, θα μαγειρευτούν αδιανόητα γρήγορα. Ακόμα και το ίδιο το βράσιμο δεν είναι απαραίτητο, ισχυρίζεται πάντα το blog, καθώς αν τα ρίξουμε μέσα στην καυτή σάλτσα που έχουμε μόλις ετοιμάσει, θα σιγομαγειρευτούν εκεί.

«Το βράσιμο των μακαρονιών έχει να κάνει με τη θερμότητα και την ενυδάτωση κι εμείς αναρωτηθήκαμε τι θα συμβεί αν ξεχωρίζαμε τις δύο διαδικασίες». Το αρχικό πείραμα έφερε τα μακαρόνια μέσα σε κρύο νερό για 1,5 ώρα. Έχοντας μαλακώσει, τα μακαρόνια έβρασαν μέσα σε αλατισμένο νερό σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Χωρίς καμία αρνητική επίδραση στη γεύση τους…