«Πονοκέφαλος» για αρκετές νέες νοικοκυρές είναι το πλύσιμο των πιάτων ειδικά αν δεν έχουν πλυντήριο. Οι παλιές όμως που ξέρουν καλύτερα λένε ότι δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Τα πράγματα θα γίνουν απλά αν:
Πριν ξεκινήσουμε το πλύσιμο καθαρίσουμε τα υπολείμματα τροφών που υπάρχουν στα πιάτα.
Ξεχωρίσουμε τα πιάτα από τα ποτήρια, τα μαχαιροπίρουνα και τα υπόλοιπα σκεύη.
Ξεκινήσουμε πρώτα με το πλύσιμο των ποτηριών, των μαχαιροπίρουνων και των λιγότερο λερωμένων σκευών.
Ξεπλύνουμε τα ποτήρια και τα πιάτα αρχικά με κρύο νερό και μετά να τα σαπουνίσουμε για να απομακρυνθούν καλύτερα οι δυσάρεστες οσμές από αυγό ή ψάρι.
Μουλιάσουμε σε ζεστό νερό τα πιάτα, τις κατσαρόλες και τα ταψιά με ξεραμένους λεκέδες για λίγη ώρα πριν τα σαπουνίσουμε.