Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες για αυτό και ότι ψωνίζουμε και βάζουμε στο ψυγείο μας θέλουμε να διατηρείτε για να μπορούμε να το καταναλώσουμε και να μην το πετάξουμε. Καλό είναι λοιπόν την επόμενη φορά που θα αγοράσετε φρούτα και λαχανικά να γνωρίζετε λίγα πράγματα για τη φύλαξη τους.
Οι ντομάτες χάνουν λίγη από τη γεύση τους όταν μπουν στο ψυγείο, για αυτό να τις αποθηκεύσετε σε ένα δροσερό σημείο.
Τα μήλα αν τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο θα διατηρηθούν μέχρι έξι εβδομάδες. Καλό είναι όμως να μην τα βάλουμε κοντά σε πράσινα λαχανικά γιατί χαλάνε πιο γρήγορα.
Οι πιπεριές καλό είναι να φυλάσσονται στο ψυγείο χωρίς να τις έχουμε πλύνει. Οι πράσινες αντέχουν περίπου μία εβδομάδα, ενώ οι κόκκινες λιγότερο για αυτό και πρέπει να τις καταναλώνουμε μέσα σε τρεις με τέσσερις ημέρες. Όσο για τις καυτερές καλό είναι να τις τυλίγουμε με μία χαρτοπετσέτα.
Τα καρότα μέσα σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο αντέχουν μέχρι και δύο εβδομάδες. Καλό είναι να μην τα βάζουμε «παρέα» με τα μήλα.
Τα λεμόνια εκτός ψυγείου αντέχουν για δύο εβδομάδες περίπου, ενώ στο ψυγείο μέχρι έξι εβδομάδες.
Τα πορτοκάλια αν τα βάλουμε στο ψυγείο διατηρούνται για δύο με τρεις εβδομάδες, ενώ αν μείνουν εκτός μπορεί να χαλάσουν ακόμη και μέσα σε τρεις με τέσσερις ημέρες αν έχει ζέστη.
Τα μανταρίνια μπορούν να αντέξουν για δύο μέρες σε δροσερό, σκοτεινό χώρο εκτός ψυγείου και για δύο εβδομάδες εντός ψυγείου.
Το κουνουπίδι αντέχει έως μία εβδομάδα στο ψυγείο, αρκεί να μην το έχουμε πλύνει και να είναι κλεισμένο μέσα σε πλαστική σακούλα.
Το μπρόκολο αντέχει μόνο τέσσερις με πέντε ημέρες αν το βάλουμε στο ψυγείο άπλυτο και σε πλαστική σακούλα.
Τα σκόρδα αντέχουν μέχρι οκτώ εβδομάδες αν τα βάλουμε σε ανοιχτό δοχείο, μακριά από το φως και τη ζέστη.
Τα κρεμμύδια μπορούν να διατηρηθούν έως και ένα μήνα αν παραμένουν σε δροσερό, ξηρό χώρο, με καλή κυκλοφορία του αέρα.
Οι μπανάνες καλό είναι να μένουν έξω από το ψυγείο.