Σπίτι

Αναπάντεχες χρήσεις για το φούρνο μικροκυμάτων

Αναπάντεχες χρήσεις για το φούρνο μικροκυμάτων
Your browser does not support the video tag. Το πιθανότερο είναι ότι έχετε ένα φούρνο μικροκυμάτων στην κουζίνα σας. Με τον καιρό γίνονται μικρότεροι, αλλά ακόμα και ο πιο μικρός καταλαμβάνει σημαντικό χώρο. Είναι καιρός να τον χρησιμοποιήσετε. Έχει περισσότερες χρήσεις από όσες πιστεύατε μέχρι τώρα. Μαγειρέψτε ψάρι Σε αντίθεση με το κρέας, το ψάρι […]

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το πιθανότερο είναι ότι έχετε ένα φούρνο μικροκυμάτων στην κουζίνα σας. Με τον καιρό γίνονται μικρότεροι, αλλά ακόμα και ο πιο μικρός καταλαμβάνει σημαντικό χώρο. Είναι καιρός να τον χρησιμοποιήσετε. Έχει περισσότερες χρήσεις από όσες πιστεύατε μέχρι τώρα.

Μαγειρέψτε ψάρι

Σε αντίθεση με το κρέας, το ψάρι μπορεί να ψηθεί πολύ καλά στο φούρνο μικροκυμάτων. Τυλίξτε το στην ειδική μεμβράνη για μικροκύματα, μαζί με καρυκεύματα (αλάτι, πιπέρι, λεμόνι) και ψήστε για περίπου 2 λεπτά στη δυνατή σκάλα. (Παρακολουθήστε για να μην το κάψετε)

Απολυμάνετε το σφουγγάρι των πιάτων

Τα σφουγγάρια συγκεντρώνουν μικρόβια. Είναι εύκολο να τα πετάξουμε, αλλά πολλές φορές δεν είναι φθηνά. Μπορούμε να τα απολυμάνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων! Βάλτε το σφουγγάρι βρεγμένο μέσα στο φούρνο και “βομβαρδίστε” το για 2′ στη μεγάλη σκάλα. Αυτό θα σκοτώσει το 99% των βακτηρίων.

Φτιάξτε τσιπς πατάτας

Είναι δύσκολο να πιστέψετε ότι οι πατάτες μπορούν να γίνουν τόσο τραγανές στο φούρνο μικροκυμάτων, αλλά γίνονται! Κόψτε σε λεπτές φέτες, αλείψτε με ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι και μπαχαρικά της αρεσκείας σας και απλώστε σε ένα στρώμα πάνω σε ένα πιάτο μέσα στα μικροκύματα. Αυτά τα πατατάκια δεν είναι τηγανιτά κι έτσι είναι πιο υγιεινά, με περίπου 8 γρ. λιγότερο λίπος ανά μερίδα. Ποιος θα το ‘λεγε!

Λαχανικά στον ατμό

Κρύψτε αυτό τον ενοχλητικό ογκώδη ατμομάγειρα και βάλτε τα λαχανικά στο φούρνο μικροκυμάτων. Είναι πιο εύκολο και καλύτερο για εσάς. Όσο περισσότερο μαγειρεύεται μια τροφή, τόσο χάνει πολύτιμα συστατικά όπως οι βιταμίνες. Τα μικροκύματα μαγειρεύουν γρήγορα κι έτσι μειώνονται οι απώλειες.

Ψήστε το μπέικον

Καλύψτε ένα ασφαλές για τα μικροκύματα πιάτο με χαρτί κουζίνας. Απλώστε το μπέικον σε ένα στρώμα. Καλύψτε το μπέικον με χαρτί και ψήστε σε διαστήματα των 2′ μέχρι να γίνει τραγανό. Δεν λερώνει!

Φουσκώστε τη ζύμη

Χρειάζεστε ένα ζεστό και υγρό μέρος για να αφήσετε τη ζύμη να φουσκώσει; Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι το τέλειο μέρος για σας. Ζεστάνετε ένα φλιτζάνι νερό μέσα στο φούρνο μέχρι να αχνίσει. Μετά, βάλτε μέσα τη ζύμη, κλείστε την πόρτα και αφήστε την να κάνει αυτό που πρέπει.