Το καβούρι φαίνεται πως επιβιώνει εύκολα σε διάφορα περιβάλλοντα το οποίο γίνεται φανταστικά νόστιμο σε σούπα.
Μάθετε τα μυστικά μαγειρέματος με την πιο κάτω συνταγή .
Υλικά
• 400 γρ. πράσα
• 250 γρ. πατάτες
• 200 γρ. καβουρόψιχα
• 80 γρ. βούτυρο
• 1 ματσάκι άνηθο
Για τη σαντιγί αρωματικών:
• 100 ml κρύα κρέμα γάλακτος
• 2 κ.σ. ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα (μαϊντανό, άνηθο)
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τα πράσα, τα πλένετε και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
2. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους ½ εκ.
3. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε απαλά το πράσο. Προσθέτετε 100 ml νερό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10′. Ρίχνετε στη συνέχεια τις πατάτες, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και ρίχνετε 1½ λίτρο νερό. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 20′ περίπου.
Όταν βράσει η σούπα (να έχει πήξει ελαφρά) προσθέτετε τη μισή καβουρόψιχα. Χτυπάτε την κρύα κρέμα σε σαντιγί και ρίχνετε μέσα τα αρωματικά βότανα. Ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε τη σούπα σε 6 κούπες ή πιάτα και ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη καβουρόψιχα.
Προσθέτετε στο κέντρο μια κ.σ. σαντιγί αρωματικών και διακοσμείτε με κομματάκια άνηθο