Ενδιαφέροντα

Ποιες τροφές αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου

Ποιες τροφές αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου
Your browser does not support the video tag. Σε ποιες τροφές μπορείτε να βρείτε το φυσικό δομικό συστατικό του κολλαγόνου του δέρματος. Αναλυτικότερα: Λυκοπένιο: Το λυκοπένιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τη φλεγμονή που προκαλείται από τις ακτίνες του ήλιου. Οι ντομάτες (τόσο ωμές όσο και μαγειρεμένες), έχουν σημαντικές ποσότητες λυκοπενίου που μπορούν εύκολα […]

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Σε ποιες τροφές μπορείτε να βρείτε το φυσικό δομικό συστατικό του κολλαγόνου του δέρματος. Αναλυτικότερα:

Λυκοπένιο: Το λυκοπένιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τη φλεγμονή που προκαλείται από τις ακτίνες του ήλιου. Οι ντομάτες (τόσο ωμές όσο και μαγειρεμένες), έχουν σημαντικές ποσότητες λυκοπενίου που μπορούν εύκολα να απορροφηθούν από το σώμα. Για να μεγιστοποιηθεί η δράση του λυκοπενίου, μπορείτε να βάλετε λίγο ελαιόλαδο για να μαγειρέψετε τις ντομάτες, ώστε να λάβετε και την αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε.


Βιταμίνη Α και β-καροτένιο: Η κύρια λειτουργία της βιταμίνης Α είναι να προστατεύει το δέρμα και τα μάτια. Φρούτα και λαχανικά που είναι κίτρινα, κόκκινα και πορτοκαλί (καρότα, καρπούζι, φράουλες, λεμόνια, παπάγια, κ.λπ.) είναι οι καλύτερες πηγές.

Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C είναι σημαντική για την υγεία του δέρματος, διότι είναι απαραίτητη για την παραγωγή του κολλαγόνου στο σώμα. Μπορεί να προσληφθεί επαρκώς καταναλώνοντας εσπεριδοειδή, πιπεριά, φράουλες, μπρόκολο, κλπ.

Βιταμίνη Ε: Η βιταμίνη Ε βοηθά στην αναγέννηση των ιστών. Βρίσκεται μεταξύ άλλων στο ελαιόλαδο, στους ξηρούς καρπούς, στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, στις πιπεριές, στα δημητριακά, στο φύτρο σιταριού και καλαμποκιού.

Λουτεΐνη: Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη προστατεύει το δέρμα και τα μάτια από την επιβλαβή δράση του ήλιου. Μπορείτε να τις λάβετε καταναλώνοντας πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπρόκολο και αυγά. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι πολύ ευαίσθητα με το μαγείρεμα γι’ αυτό πρέπει να προσπαθούμε να τρώμε ωμά λαχανικά ή ελαφρά μαγειρεμένα στον ατμό.