Με νέα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα εμπλουτίζεται η παραγωγή του Αγροκτήματος
του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από τη σάλτσα και τα νωπά κηπευτικά,
προχώρησε ένα ακόμα βήμα μπροστά με την επεξεργασία των σιτηρών για την παραγωγή
ζυμαρικών. Όλα τα προϊόντα του Αγροκτήματος παράγονται με τρόπους που σέβονται την
φύση και τον άνθρωπο, είτε ως παραγωγό είτε ως καταναλωτή.
Το Αγρόκτημα, μία από τις Παραγωγικές Μονάδες της ΙΘΑΚΗΣ, αξιοποιώντας την εμπειρία
της περσινής καλλιεργητικής περιόδου, έδωσε φέτος προτεραιότητα σε είδη για τα οποία
υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω επεξεργασίας, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη
προστιθέμενη αξία. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτονται αρτιότερα οι επισιτιστικές ανάγκες
του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ ενώ παράλληλα τα εκπαιδευόμενα μέλη έχουν τη δυνατότητα να
αποκτήσουν εμπειρία συνδυασμού πρωτογενούς και δευτερογενούς, επεξεργασμένης
παραγωγής, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την αγροτική δραστηριότητα γενικότερα.