Ενδιαφέροντα

Φυτικό γάλα: ποιο είναι το πιο θρεπτικό;

Φυτικό γάλα: ποιο είναι το πιο θρεπτικό;
Γάλα ρυζιού: γλυκό στη γεύση, φτωχό σε θρεπτική αξία – Δεν περιέχει λακτόζη και είναι καλή εναλλακτική για όσους έχουν δυσανεξία ή αλλεργία στη σόγια ή τα αμύγδαλα. – Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. – Αν δεν εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, υπάρχει κίνδυνος διατροφικών ελλείψεων, ιδίως για τα μικρά παιδιά. Γάλα καρύδας: χωρίς […]

Γάλα ρυζιού: γλυκό στη γεύση, φτωχό σε θρεπτική αξία

– Δεν περιέχει λακτόζη και είναι καλή εναλλακτική για όσους έχουν δυσανεξία ή αλλεργία στη σόγια ή τα αμύγδαλα.

– Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

– Αν δεν εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, υπάρχει κίνδυνος διατροφικών ελλείψεων, ιδίως για τα μικρά παιδιά.

Γάλα καρύδας: χωρίς πρωτεΐνες, αλλά με πολλά λιπαρά

– Το γάλα καρύδας δεν παρέχει πολλές θερμίδες, ωστόσο οι περισσότερες προέρχονται από λιπαρά.

– Δεν παρέχει καθόλου πρωτεΐνες.

– Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL), η οποία συμβάλλει στην καρδιοπάθεια.

Γάλα αμυγδάλου: καλή πηγή υγιεινών λιπαρών

– Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (MUFA), τα οποία θεωρούνται χρήσιμα για τον έλεγχο του βάρους αλλά και το αδυνάτισμα. Τα μονοακόρεστα λιπαρά συμβάλλουν επίσης στη μείωση της κακής χοληστερόλης.

– Έχει λίγες θερμίδες (περίπου 35 ανά μερίδα), αλλά είναι φτωχό σε πρωτεΐνες (περίπου 1 γραμμάριο ανά μερίδα).

Γάλα αγελάδας: το πιο θρεπτικό με διαφορά

– Αποτελεί πλήρη τροφή, καθώς παρέχει όλα τα απαραίτητα μακροθρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά).

– Είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή σκελετική υγεία.

– Ορισμένοι άνθρωποι αδυνατούν να επεξεργαστούν τη λακτόζη που περιέχει, γι’ αυτό και πρέπει να το αποφεύγουν στη διατροφή τους ή να επιλέγουν προϊόντα χωρίς λακτόζη.