Τα πικνίκ μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να απολαύσετε την καλοκαιρινή περίοδο. Αλλά ο ακατάλληλος χειρισμός των τροφίμων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τη μορφή μικροβίων που μεταδίδονται από τα τρόφιμα. Πριν γεμίσετε το ψυγείο σας, διαβάστε αυτές τις συμβουλές για ασφαλέστερα πικνίκ.
Συμβουλή για πικνίκ Νο. 1: Όταν ανοίγετε το ψυγείο, προσέχετε το ρολόι
«Ο γενικός κανόνας για ασφάλεια τροφίμων είναι να έχετε φαγητό έξω μόνο δύο ώρες», λέει η Kate Zeratsky, διαιτολόγος διατροφολόγος στην κλινική Mayo. “Ωστόσο, σε μια ζεστή μέρα – 30 βαθμοί και πάνω – θέλετε να περιορίσετε το χρόνο που το φαγητό είναι έξω σε αυτόν τον ζεστό καιρό σε μία ώρα.” Και προσθέτει, “Μπορεί να σκεφτείτε ακόμη και ένα μπολ με πάγο. Και, στη συνέχεια, βάλτε το δοχείο του φαγητού σας σε αυτόν τον πάγο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια δροσερή θερμοκρασία.”
Συμβουλή για πικνίκ Νο 2: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις πρωτεΐνες
«Τα βακτήρια αγαπούν την πρωτεΐνη», λέει η Zeratsky. Διατηρήστε λοιπόν το κρέας κρύο μέχρι να φτάσει στη σχάρα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί σε ασφαλή θερμοκρασία. Τουλάχιστον 80 βαθμούς για κιμά και 75 για τα πουλερικά.
Συμβουλή για πικνίκ Νο. 3: Θωρακίστε τα γλυκά σας, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τη Μητέρα Φύση
«Τα φρούτα, με τα φυσικά σάκχαρά τους, θα προσελκύσουν ορισμένα σφάλματα», λέει ο Zeratsky. «Ώστε μπορεί να θέλετε να το κρατήσετε καλυμμένο».
Και συμβουλή για πικνίκ Νο. 4: Καλύτερα να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι.
“Όταν έχετε αμφιβολίες, πετάξτε το. Δεν θέλετε να αρρωστήσει κανείς.”