Είτε είσαι από αυτές που αγαπούν την κουζίνα είτε όχι, ό,τι και να κάνεις δεν τη… γλιτώνεις κάποια στιγμή στη ζωή σου. Τα “βασικά” υποθέτουμε ότι τα γνωρίζεις, από μάμά, γιαγιά κ.ο.κ.
Εμείς εδώ θα δούμε μαζί 8 καταπληκτικές συμβουλές του Bright Side που μπορούν να κάνουν “τη διαφορά” και γιατί όχι, να σε μεταμορφώσειουν σε μια master chef.
Εσύ γνώριζες καμία από αυτές;
- Προσθέτοντας ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας μέσα στο φίλτρο καφέ θα κάνεις το ρόφημά σου πιο νόστιμο.
- Για να απαλλαγείς από το πρόσθετο λίπος στο φαγητό σου, τύλιξε μερικά παγάκια σε μια χαρτοπετσέτα και ακούμπησε τα για λίγη ώρα πάνω από την κορυφή του φαγητού στην κατσαρόλα (χωρίς να βυθιστούν στο φαγητό). Το λίπος θα στερεοποιηθεί και θα απορροφηθεί από την χαρτοπετσέτα.
- Αφαίρεσε τη μυρωδιά του σκόρδου ή του κρεμμυδιού από τα χέρια σου, τρίβοντας τα με σαπούνι από ανοξείδωτο χάλυβα και μετά ξέπλυνέ τα.
- Αποθήκευσε το ψωμί μέσα σε μια τσάντα απλά με λίγο φρέσκο σέλινο για να το διατηρήσεις φρέσκο.
- Eπιβράδυνε την ωρίμανση των ντοματών, αποθηκεύοντάς τις με το κοτσάνι από κάτω, σε θερμοκρασία δωματίου.
6.Για να αποφύγεις το κλάμα ενώ κόβεις κρεμμύδια, βάλε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά πριν τα κόψεις.
- Προσθέτοντας λίγο αλάτι στο λάδι πριν το τηγάνισμα, εμποδίζεις τα τρόφιμα να απορροφήσουν πολύ λάδι.
- Απόφυγε τη δυσάρεστη μυρωδιά του τηγανισμένου φαγητού, τοποθετώντας μέσα στο λάδι της κατσαρόλας μερικές φλούδες μήλου και μια ολόκληρη φέτα μήλου πριν τηγανίσεις.