Το σύνδρομο αυτόματης ζυθοποιίας ή το σύνδρομο ζύμωσης του εντέρου πιστεύεται ότι συμβαίνει όταν οι μύκητες ή τα βακτήρια που αποικίζουν τα έντερά μας αρχίζουν να παράγουν αλκοόλ μέσω της ζύμωσης. Βασικά, το έντερο γίνεται μίνι-ζυθοποιείο. Η πάθηση είναι σπάνια και οι γιατροί, οι αρχές επιβολής του νόμου και οι νομικοί υπάλληλοι μπορεί να μην το γνωρίζουν. Μπορεί να συμβεί στο γαστρεντερικό σύστημα, στο στόμα ή στο ουροποιητικό σύστημα.
Ποια είναι η επιστήμη πίσω από το σύνδρομο αυτόματης ζυθοποιίας;
Η Δρ Prasanna Wickremesinghe, γαστρεντερολόγος στη Νέα Υόρκη, η οποία έγραψε μια προηγούμενη αναφορά περιστατικού για το σύνδρομο auto-brewery, είπε ότι τα ζυμωμένα σάκχαρα ή οι υδατάνθρακες από τη διατροφή ενός ασθενούς μπορούν να παράγουν αλκοόλ. Το αλκοόλ παρασκευάζεται εσωτερικά, αντί σε ζυθοποιείο ή οινοποιείο.
Στην τελευταία περίπτωση, η Δρ. Rahel Zewude, γιατρός μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, και οι συν-συγγραφείς της είπαν ότι οι μύκητες που εντοπίζονται συνήθως στο σύνδρομο auto-brewery είναι Saccharomyces cerevisiae ή μαγιά μπύρας και είδη candida που μπορούν να προκαλέσουν κολπικό και λοιμώξεις του δέρματος.
Πόσο κοινό είναι το σύνδρομο ζύμωσης του εντέρου;
Το σύνδρομο ζύμωσης του εντέρου είναι ασυνήθιστο επειδή απαιτεί μια αλληλεπίδραση μεταξύ πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου ενός σημαντικού υπερπληθυσμού μικροοργανισμών που ζυμώνουν και μιας δίαιτας υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, είπαν η Zewude και η ομάδα της. Άλλες παθήσεις όπως ο διαβήτης, τα ηπατικά προβλήματα και οι φλεγμονώδεις ασθένειες του εντέρου σχετίζονται με το σύνδρομο αυτοζυθοποιίας. Η γενετική προδιάθεση μπορεί επίσης να παίξει ρόλο.