Δυσκοιλιότητα

Το αχλάδι αποτελεί εξαιρετική επιλογή φρούτου

Το αχλάδι αποτελεί εξαιρετική επιλογή φρούτου
  Το αχλάδι αποτελεί εξαιρετική επιλογή φρούτου… ΛΟΓΩ… των φυτικών ινών που περιέχει για άτομα που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα και δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος. Φαίνεται ότι η τακτική κατανάλωση τους μπορεί να προσφέρει σημαντική προστασία έναντι του καρκίνου του παχέος εντέρου . Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Βιργινία Παπαεμαννουήλ- Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc Επιστημονική […]

 

Το αχλάδι αποτελεί εξαιρετική επιλογή φρούτου… ΛΟΓΩ… των φυτικών ινών που περιέχει για άτομα που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα και δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος. Φαίνεται ότι η τακτική κατανάλωση τους μπορεί να προσφέρει σημαντική προστασία έναντι του καρκίνου του παχέος εντέρου .

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Βιργινία Παπαεμαννουήλ- Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Θεσσαλονίκη. Τομεάρχης Βόρειας Ελλάδας Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας .

Όπως και το σταφύλι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το αχλάδι είναι από τα πιο χαμηλά σε θερμίδες φρούτα αφού παρέχει 58 θερμίδες ανά 100 γρ. Μπορεί μάλιστα να επιφέρει σημαντική βελτίωση των επιπέδων LDL χοληστερόλης, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή όπως το β-καροτένιο, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη .

Τα φλαβονοειδή είναι πολύτιμες ουσίες που βοηθούν στην πρόληψη πολλών νοσημάτων .Σε συνδυασμό με τις βιταμίνες C και Α βοηθούν στην προστασία από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και εμποδίζουν την πρόωρη γήρανση

Το αχλάδι είναι μια καλή πηγή μετάλλων όπως ο χαλκός, ο σίδηρος, το κάλιο, το μαγγάνιο και το μαγνήσιο καθώς και βιταμινών του συμπλέγματος β όπως η ριβοφλαβίνη και πυριδοξίνη. Συγκαταλέγονται μεταξύ των λιγότερο αλλεργιογόνων από όλα τα φρούτα και, συνεπώς αποτελούν μία ασφαλή λύση όσους πάσχουν από τροφικές αλλεργίες.

Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι τα αχλάδια μπορούν να είναι χρήσιμα στη θεραπεία της κολίτιδας, σε χρόνιες παθήσεις της χοληδόχου κύστης, στην αρθρίτιδα και ουρική αρθρίτιδα.

Θρεπτική αξία

Ενέργεια 58 Kcal
Υδατάνθρακες 13.81 g
Πρωτεΐνη 0.38 g
Λιπαρ 0.12 gr
Χοληστερίνη 0 mg
Βιταμίνες
φυλλικό οξύ 7 mcg
Νιασίνη 0.157 mg
Παντοθενικό οξύ 0.048 mg
Πυριδοξίνη 0.028 mg
Ριβοφλαβίνη 0.025 mg
Θειαμίνη 0.012 mg
βιταμίνη Α 23 IU
βιταμίνη C 4.2 mg
Βιταμίνη Ε 0.12 mg
βιταμίνη Κ 4.5 mcg
Νάτριο 1 mg
Κάλιο 119
Ασβέστιο 9 mg
Χαλκός 0.082 mg
Σίδερο 0.17 mg
Μαγνήσιο 7 mg
Φώσφορος 11 mg
Ψευδάργυρος 0.10 mg