Δυσκοιλιότητα

Συνταγή της ημέρας: Σαλάτα «Απίσχνανσις» απο τον Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας: Σαλάτα «Απίσχνανσις» απο τον Δημήτρη Γρηγοράκη
Your browser does not support the video tag. Σαλάτα «Απίσχνανσις» με λαχανικά,πλιγούρι και σταφίδες. Μία ζεστή σαλάτα γεμάτη από τη γενναιοδωρία της ελληνικής φύσης. Χρόνος προετοιμασίας: 5΄ Χρόνος μαγειρέματος: 25΄   Υλικά για 4 μερίδες 1 φλ. σταφίδες 250gr πλιγούρι 1κ.σ. ελαιόλαδο 1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε […]

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Σαλάτα «Απίσχνανσις» με λαχανικά,πλιγούρι και σταφίδες.

Μία ζεστή σαλάτα γεμάτη από τη γενναιοδωρία της ελληνικής φύσης.

Χρόνος προετοιμασίας: 5΄

Χρόνος μαγειρέματος: 25΄

 

Υλικά για 4 μερίδες

1 φλ. σταφίδες

250gr πλιγούρι

1κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

1κ.σ. τριμμένο κάρι

Λίγη κανέλα

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

75ml κύβος λαχανικών με 25% λιγότερο αλάτι

1 κουταλιά ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Μαύρο πιπέρι

 Εκτέλεση

  1. Μαγειρεύουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας όλη την ώρα. Όταν το κρεμμύδι αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε το καρότο και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 5΄. Προσθέτουμε το κάρι και την κανέλα και μαγειρεύουμε για ακόμη 2΄.
  3. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον κύβο λαχανικών, το φρέσκο μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε χωρίς καπάκι για 15΄ ή μέχρι να γίνει μία πυκνή σάλτσα.
  4. Αναμιγνύουμε το πλιγούρι με το μίγμα λαχανικών και τον κόλιανδρο.
  5. Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή

Πρόταση σερβιρίσματος: Η σαλάτα αυτά είναι πιο γευστική με λεμόνι και το μαλακό κάρι την κάνει πιο πικάντικη. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι για να ενισχύσουμε τη γεύση της.

Διατροφικό σχόλιο: Το πλιγούρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες της οικογένειας Β που ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και το μεταβολισμό. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τα λαχανικά παρέχουν άφθονες φυτικές ίνες, συμβάλλοντας έτσι στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Το τρίδυμο ντομάτα-σταφίδες-κρεμμύδι ολοκληρώνουν την απόλυτη θρεπτικότητα αυτής της σαλάτας με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως είναι το λυκοπένιο, η ρεσβερατρόλη και διάφορα φλαβονοειδή, που αποτελούν ασπίδα προστασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 3.225 in Vitro μέτρηση

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.