Δυσκοιλιότητα

«Σαλάτα με τόνο,μαύρες ελιές και πλιγούρι» με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

«Σαλάτα με τόνο,μαύρες ελιές και πλιγούρι» με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη
Your browser does not support the video tag. «Σαλάτα με τόνο, μαύρες ελιές και πλιγούρι» μία απολαυστική σαλάτα για μεγαλύτερη αντιοξειδωτική προστασία.   Προετοιμασία : 5 λεπτά Μαγείρεμα : 15 λεπτά Ανά μερίδα : 410 θερμίδες και 8,5 γρ. λιπαρά  Υλικά για 4 μερίδες   200γρ. πλιγούρι Fytro 360γρ. τόνο σε ελαιόλαδο (2 κονσέρβες) 2 […]

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

«Σαλάτα με τόνο, μαύρες ελιές και πλιγούρι» μία απολαυστική σαλάτα για μεγαλύτερη αντιοξειδωτική προστασία.

 

Προετοιμασία : 5 λεπτά

Μαγείρεμα : 15 λεπτά

Ανά μερίδα : 410 θερμίδες και 8,5 γρ. λιπαρά

 Υλικά για 4 μερίδες  

  • 200γρ. πλιγούρι Fytro
  • 360γρ. τόνο σε ελαιόλαδο (2 κονσέρβες)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
  • 30 μαύρες ελιές κομμένες σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
  • 2κ.σ. πάστα από λιαστές ντομάτες
  • Χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση: 

  1. Βράζουμε για 15 λεπτά το πλιγούρι Fytro σε άφθονο νερό. Το στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Αναμειγνύουμε τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές και την πράσινη πιπεριά.
  3. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και το χυμό λεμονιού και τα ρίχνουμε στο πλιγούρι.
  4. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά.
  5. Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε στο ψυγείο για να φάμε τη σαλάτα αργότερα.

Διατροφικό σχόλιο:

Το πλιγούρι αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και αυτή η σαλάτα προσφέρει σημαντική ποσότητας φυτικών ινών (18γρ.). Παρουσιάζει επίσης χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και για το λόγο αυτό συμβάλει σημαντικά στην εκπλήρωση του αισθήματος του κορεσμού. Στη σαλάτα αυτή περιλαμβάνονται επίσης πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, αλλά και σύνθετοι υδατάνθρακες για την απαραίτητη ενέργεια.

Τη θρεπτική της παλέτα συμπληρώνουν οι φυτικές ίνες που καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα και το δίδυμο ω-λιπαρά -αντιοξειδωτικές ουσίες: λυκοπένιο, ολευρωπαίνη, βιταμίνες C και Ε, που εμφανίζουν αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητες, θωρακίζοντας την υγεία της καρδιάς και των αγγείων. Για μεγαλύτερη αντιοξειδωτική προστασία μπορούμε να προσθέσουμε μερικά φύλλα βασιλικού.

 ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 1.895

Ποσοστό (%) επί του Μέσου Όρου Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας & Τροφίμων (U.S.D.A.): 47,38%

 

Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Σκουφά 32 Κολωνάκι, Αθήνα Τ.Κ. 10673, Τηλ: 210-3647517, Fax: 210-3617502