ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σκουαλένιο: Μία φυσική ένωση με αντικαρκινικές, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Σκουαλένιο: Μία φυσική ένωση με αντικαρκινικές, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Σκουαλένιο: Πρόκειται για μια φυσική ένωση με αντικαρκινικές, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, η οποία βρίσκεται στις ελιές, το ελαιόλαδο και το λάδι αμάρανθου.

Το σκουαλένιο είναι μια 100% φυσική ένωση που έχει αποδειχθεί ότι έχει αντικαρκινικές, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Στην Ινδία, τα καρδιαγγειακά προβλήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου. Περίπου το 75 τοις εκατό των θανάτων συμβαίνουν εξαιτίας καρδιακών προβλημάτων που προκύπτουν από αυξημένη αρτηριακή πίεση και κακή διατροφή. Η μη κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής γεμάτης πράσινα φυλλώδη λαχανικά και φρούτα μπορεί να προκαλέσει αυτό. Είναι απαραίτητο να δίνουμε προσοχή σε αυτό που καταναλώνουμε. Εδώ το σκουαλένιο έρχεται να βοηθήσει, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει τροποποιήσει πλήρως τις διατροφικές μας συνήθειες προς το χειρότερο.

Τι είναι το σκουαλένιο;

Το σκουαλένιο είναι μια 100% φυσική ένωση που έχει αποδειχθεί ότι έχει αντικαρκινικές, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επίσης βοηθά το ανθρώπινο σώμα στην σύνθεση της χοληστερόλης, των στεροειδών ορμονών και της βιταμίνης D. Υπάρχει σε μικρές ποσότητες στο ανθρώπινο σώμα. Τα νεογνά εμφανίζουν την υψηλότερη ποσότητα σκουαλενίου στο αίμα τους, με αυτή την ποσότητα να μειώνεται γρήγορα με τα χρόνια. Αυτή η συγκέντρωση σκουαλενίου στο αίμα πέφτει δραστικά μεταξύ 30 και 40 ετών. Αλλά μην ανησυχείτε. Οι ελιές είναι η πλουσιότερη πηγή σκουαλενίου. Το σκουαλένιο μπορεί επίσης να βρεθεί στο λάδι που εξάγεται από τον αμάρανθο. Πρόκειται για έναν ψευδόκοκκο με σπόρους και φύλλα με μεγάλη περιεκτικότητα σε λάδι. Το σκουαλένιο έχει την ικανότητα να αυξάνει την καλή χοληστερόλη (HDL) και να μειώνει την κακή χοληστερόλη (LDL). Ακόμη και οι κάψουλες O2Live είναι ένα από τα εξέχοντα συμπληρώματα σκουαλενίου. Οι κάψουλες γέλης περιέχουν 100 τοις εκατό σκουαλένιο.
Άλλες διατροφικές τροποποιήσεις

Η ενσωμάτωση αυτών των παρακάτω βημάτων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου

  • Περιορίστε την πρόσληψη τηγανητού φαστ φουντ και επεξεργασμένων τροφίμων.
  • Αντί να καταναλώνετε κορεσμένα λίπη (όπως βούτυρο, λάδι καρύδας και κρέμα γάλακτος), αντικαταστήστε τα με υγιή ακόρεστα λίπη από σπόρους και φυτά (όπως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αβοκάντο, ηλίανθος, κανόλα, καρθάκος, φιστίκι, σόγια και σουσάμι ) και τρόφιμα όπως ξηροί καρποί, σπόροι, αβοκάντο, ελιές και σόγια.
  • Γεμίστε το πιάτο σας με περισσότερες και μια ποικιλία φυτικών τροφών όπως λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως.
  • Περιορίστε την κατανάλωση επεξεργασμένων πηγών υδατανθράκων με υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων με πρόσθετα σάκχαρα.
  • Τα μη επεξεργασμένα κόκκινα κρέατα πρέπει να αποφεύγονται εντελώς και ακόμη και άλλα κρέατα πρέπει να καταναλώνονται εντός 350 γραμμαρίων την εβδομάδα. Πείτε όχι σε επεξεργασμένα κρέατα όπως λουκάνικα, ζαμπόν, σαλάμι και προσούτο.
  • Ζητήστε από τον πωλητή κρέατος να αφαιρέσει όλο το ορατό λίπος από το κρέας και το δέρμα από το κοτόπουλο.
  • Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε τακτικά όσπρια όπως ψημένα φασόλια, σόγια, φακές και τόφου. Καταναλώστε τα χωρίς αλάτι.
  • Αντί να καταναλώνετε συσκευασμένα τηγανητά σνακ, τσιμπολογήστε μια χούφτα ωμούς, ανάλατους ξηρούς καρπούς τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.
  • Αν σας αρέσει να καταναλώνετε ψάρι, τρώτε το τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
  • Μειώστε την πρόσληψη αλατιού. Αντικαταστήστε το αλάτι στο τραπέζι και στο μαγείρεμα, με βότανα και μπαχαρικά για γεύση.
  • Ελέγξτε την περιεκτικότητα των τροφίμων σε νάτριο και επιλέξτε τα προϊόντα με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο.
  • Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τα επίπεδα χοληστερόλης. Εάν έχετε αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, μεταβείτε σε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά ή χωρίς λιπαρά και δεν έχετε περισσότερα από επτά αυγά την εβδομάδα.
  • Μειώστε την πρόσληψη αλκοόλ. Η υψηλή πρόσληψη αλκοόλ αυξάνει την αρτηριακή πίεση και μπορεί να αυξήσει τα τριγλυκερίδια στο αίμα.