Οι ανθρώπινες δίαιτες συνδέουν άρρηκτα την υγεία και τηνπεριβαλλοντική αειφορία και έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργούν και τα δύο. Η αυξημένη παραγωγή τροφίμων τα τελευταία 50 χρόνια συνέβαλε στη μείωση της πείνας, των ποσοστών βρεφικής και παιδικής θνησιμότητας και της παγκόσμιας φτώχειας. Ωστόσο, τέτοια οφέλη αντισταθμίζονται τώρα από τη μετάβαση σε ανθυγιεινές δίαιτες.
Διαφορετικό φαγητό, διαφορετικός αντίκτυπος
Επιστημονικοί στόχοι για μια πλανητική διατροφή υγείας