Γιατροί

Το αλάτι ενισχύει την ανάπτυξη των λιποκυττάρων

Το αλάτι ενισχύει την ανάπτυξη των λιποκυττάρων
Your browser does not support the video tag. Οι συνήθης ύποπτοι που έρχονται πρώτοι στο μυαλό μας όταν παραπονιόμαστε  για  πρόσληψη βάρους είναι  οι υδατάνθρακες, η ζάχαρη ή τα λιπαρά στην  διατροφής μας. Τα  παραπάνω συστατικά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση του βάρους, συχνά όμως  ξεχνάμε άλλη μια «ένοχη» ουσία που είναι το αλάτι. […]

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Οι συνήθης ύποπτοι που έρχονται πρώτοι στο μυαλό μας όταν παραπονιόμαστε  για  πρόσληψη βάρους είναι  οι υδατάνθρακες, η ζάχαρη ή τα λιπαρά στην  διατροφής μας.


Τα  παραπάνω συστατικά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση του βάρους, συχνά όμως  ξεχνάμε άλλη μια «ένοχη» ουσία που είναι το αλάτι.

Σχετικές πληροφορίες μας δίνει o Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc.Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Το αλάτι αυξάνει σημαντικά το αίσθημα της δίψας αλλά και της πείνας συμβάλλοντας στην αύξηση της συνολικής θερμιδικής μας πρόσληψης.

Η μεγάλη πρόσληψη ενδέχεται να οδηγήσει σε κατακράτηση περιττών υγρών στο σώμα και κατ’ επέκταση σε ανωμαλίες ακόμη και στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

Πρόσφατες έρευνες φέρνουν στο φως και άλλη μια ενδιαφέρουσα ιδιότητα του αλατιού που μέχρι πρότινος γνώριζαν λίγοι. Φαίνεται λοιπόν ότι η μεγάλη κατανάλωση αλατιού αυξάνει την συγκέντρωση των κορτικοειδών στον λιπώδη ιστό με αποτέλεσμα αυτά με την σειρά τους να ενισχύουν την αύξηση και ανάπτυξη των λιποκυττάρων.

Πέρα από την επίδραση που έχει όλη αυτή η διαδικασία στο βάρος μας, φαίνεται ότι μπορεί να συμβάλλει και στην ανάπτυξη ινσουλινοαντίστασης σε περιπτώσεις μεγάλης ευαισθησίας στο αλάτι.

Αν και απαιτείται περαιτέρω έρευνα στον τομέα αυτό είναι ξεκάθαρο ότι το αλάτι επηρεάζει σημαντικά το νούμερο που εμφανίζεται στην ζυγαριά μας.