Αναζητάτε ένα ανακουφιστικό και γευστικό πιάτο που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα; Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με ψητή κόκκινη πιπεριά είναι η απάντησή σας! Με την κρεμώδη, ζωντανή σάλτσα του από ψητές κόκκινες πιπεριές, σκόρδο και τυρί παρμεζάνα, αυτό το πιάτο συνδυάζει την απλότητα με τη γκουρμέ γεύση. Το ψήσιμο των κόκκινων πιπεριών αναδεικνύει τη φυσική τους γλυκύτητα και το βάθος της γεύσης, δημιουργώντας μια πλούσια, λεία σάλτσα που συμπληρώνει τέλεια κάθε σχήμα ζυμαρικών. Είτε μαγειρεύετε για ένα οικογενειακό δείπνο είτε για ένα ζεστό γεύμα για έναν, αυτή η συνταγή προσφέρει ικανοποίηση και κομψότητα σε μόλις 30 λεπτά περίπου.
Συστατικά:
340 g ζυμαρικά (πέννες, φουσίλι ή το αγαπημένο σας σχήμα)
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
Προαιρετικά: νιφάδες κόκκινης πιπεριάς για επιπλέον θερμότητα
Οδηγίες:
Ψήστε τις πιπεριές:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 230°C. Κόψτε τις κόκκινες πιπεριές στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους και τα κοτσάνια. Τοποθετήστε τα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσουν και να κάνουν φουσκάλες οι φλούδες. Βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μπολ σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη για περίπου 10 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να χαλαρώσουν τα δέρματα. Ξεφλουδίστε τις φλούδες και ψιλοκόψτε τις ψητές πιπεριές.
Ετοιμάστε τα ζυμαρικά:
Όσο ψήνονται οι πιπεριές, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάξτε τη σάλτσα:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαγειρεύοντας μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τις ψητές κόκκινες πιπεριές και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
Ανακατεύουμε τη σάλτσα:
Μεταφέρετε το μείγμα της πιπεριάς σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Επιστρέψτε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατέψτε με την παχύρρευστη κρέμα. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, αφήνοντας τη σάλτσα να πήξει ελαφρώς.
Συνδυάστε και σερβίρετε:
Ανακατεύουμε την τριμμένη παρμεζάνα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Πασπαλίστε με αλάτι, μαύρο πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού αν θέλετε. Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύοντας να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό πριν το σερβίρουμε.
Απολαύστε την κρεμώδη και γευστική ψητή κόκκινη πιπεριά σας!