Όλοι χρειάζονται μια υπέροχη καθημερινή συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ! Η σάλτσα Bolognese είναι πλούσια, πηχτή και έχει όμορφο βάθος γεύσης. Είναι τέλειο για ένα γρήγορο γεύμα μεσοβδόμαδα, αλλά ακόμα καλύτερα αν μπορείτε να το σιγοβράζετε για μερικές ώρες!
Σπαγγέτι Bolognese
Συστατικά συνταγής:
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 300 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
- 200 γρ κιμά χοιρινό
- 2 μεγάλα ασκαλώνια, ψιλοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 500 γρ πασπάτα
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
- 400 γρ μακαρόνια
- 50 γρ παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
- λίγα φύλλα βασιλικού
Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μοσχάρι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει καλά. Βάζουμε το σε ένα πιάτο και επαναλάβετε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και το χοιρινό. Ακουμπάμε το χοιρινό στο πιάτο με το μοσχάρι και ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με το υπόλοιπο λάδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τα ασκαλώνια για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ και μετά προσθέτουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι και προσθέστε την πασάτα, τον πουρέ, το κρασί και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε όλα μαζί, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 45 λεπτά.
ΒΗΜΑ 2
Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια ανακατεύουμε τη μισή παρμεζάνα στο Bolognese. Βάζουμε μια κουταλιά από το νερό των ζυμαρικών στη σάλτσα για να χαλαρώσει αν φαίνεται πολύ πηχτή και μετά στραγγίζουμε τα μακαρόνια. Για καλύτερη γεύση, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύουμε τα όλα μαζί να επικαλυφθούν και αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και μερικά φύλλα βασιλικού.
Καλή μας όρεξη!!!