Διατροφή

Ζυμαρικά: Δημιουργήστε μία εύκολη και γρήγορη Spaghetti Bolognese σε λίγα μόλις λεπτά!

Ζυμαρικά: Δημιουργήστε μία εύκολη και γρήγορη Spaghetti Bolognese σε λίγα μόλις λεπτά!
Ζυμαρικά: Αν επιθυμείτε να φτιάξετε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για το μεσημεριανό σας τραπέζι, δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή που ζυμαρικών που έχετε φάει ποτέ!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αν επιθυμείτε να φτιάξετε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για το μεσημεριανό σας τραπέζι, δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή που ζυμαρικών που έχετε φάει ποτέ! Το σπίτι σας θα μυρίσει από τόσο ωραία που θα νοσταλγήσετε τα παιδικά σας χρόνια. Δημιουργήστε αυτή τη σπαγγέτι μπολονέζ και δώστε στον ουρανίσκο σας τη γεύση  που του αξίζει!


Σπαγγέτι μπολονέζ

Συστατικά συνταγής:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 400g μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100g καρότο, τριμμένο
  • 2 x 400 γρ ντομάτες σε κονσέρβας ψιλοκομμένες
  • 400ml ουγκιά ζωμό (από κύβο ζωμού. Ιδανικά βόειο κρέας, αλλά θα κάνει οποιοδήποτε)
  • 400g αποξηραμένα σπαγγέτι
  • αλατοπίπερο

Μέθοδος παρασκευής:

Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέστε τον κιμά και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε τον κιμά μέχρι να ροδίσει καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (προσοχή να μην καεί ο κιμάς. Απλώς πρέπει να έχει σκούρο καφέ χρώμα). Μόλις ροδίσει, μεταφέρετε τον κιμά σε ένα μπολ και αφήστε τον στην άκρη.

Προσθέστε άλλη μια κουταλιά της σούπας λάδι στην κατσαρόλα που ροδίσατε τον κιμά και βάλτε τη φωτιά σε μέτρια. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μια πρέζα αλάτι και τηγανίστε απαλά για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέστε το τριμμένο καρότο και μετά ρίξτε τον κιμά και τυχόν χυμούς στο μπολ πίσω στην κατσαρόλα.

Προσθέστε τις ντομάτες στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά να ανακατευτούν. Ρίχνετε το ζωμό, αφήνετε να σιγοβράσει και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία για να σιγοβράσει απαλά για 45 λεπτά ή μέχρι να γίνει πηχτή και πλούσια η σάλτσα. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα όπως χρειάζεται.

Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε τα μακαρόνια, ζεστάνετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις ψηθούν τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι με τη σάλτσα μπολονέζ. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Καλή σας απόλαυση!!!