Διατροφή

Ζωύφια: Φιλικά προς τον πλανήτη σνακ πρωτεΐνης!

Ζωύφια: Φιλικά προς τον πλανήτη σνακ πρωτεΐνης!
Ζωύφια: Το επιχείρημα είναι ότι τα ζωύφια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την υψηλή πρόσληψη βοείου κρέατος, κοτόπουλου και χοιρινού κρέατος.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Στην Κολομβία, μια περιοχή έχει ένα είδος μυρμηγκιού που ονομάζεται Atta laevigata και ένα από τα τοπικά ονόματα του μυρμηγκιού στα ισπανικά μεταφράζεται χονδρικά σε «μεγάλο μυρμήγκι». Αυτές οι ακριβές λιχουδιές τηγανίζονται για να δώσουν ένα τραγανό εξωτερικό σε συνδυασμό με ένα ζουμερό εσωτερικό. Ο Μπιλ Γκέιτς και μεγάλα ονόματα στο Χόλιγουντ πιέζουν για την κατανάλωση ζωυφίων ως τρόπος πρόληψης της κλιματικής αλλαγής.


Το επιχείρημα είναι ότι τα ζωύφια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την υψηλή πρόσληψη βοείου κρέατος, κοτόπουλου και χοιρινού κρέατος. Οι επικριτές κατά της κατανάλωσης κρέατος λένε ότι η εκτροφή αυτών των ζώων αυξάνει τη ρύπανση. Το περιοδικό Time κυκλοφόρησε μάλιστα με ένα άρθρο που προωθεί τα σφάλματα ως βιώσιμη, υγιεινή εναλλακτική λύση στο κρέας.

Είναι όμως αυτό το πολιτικό κίνητρο αρκετό για να γίνει η τάση αυτή κυρίαρχη σε χώρες που συνήθως δεν έχουν τόσο μεγάλη όρεξη για έντομα και αραχνοειδείς; Φυσικά, αν μπορούσατε να πείσετε ένα εντελώς νέο μέρος του πληθυσμού να καταπιεί έντομα, θα υπήρχε μια αγορά για να κερδίσετε χρήματα. Έτσι, το επόμενο μέρος του ιδρυτή της Microsoft για να κερδίσει μεγάλα χρήματα θα είναι τα σφάλματα;

Φαίνεται να υπάρχει μια αγορά για αυτά τα πρώην σνακ που γλιστράνε. Η Amazon πουλάει τώρα ζωύφια, από ταραντούλες μέχρι γρύλους με μαύρη σοκολάτα, με ένα λεπτό μείγμα σκορπιών και σκαθαριών. Πωλούν επίσης σκουλήκια με αγαύη, που αναφέρονται ως γκουρμέ μεξικάνικο σνακ. Η Don Bugito είναι μια εταιρεία του Σαν Φρανσίσκο που πουλάει βρώσιμα έντομα στο Amazon και λέει ότι η αποστολή της είναι να επικεντρωθεί σε «φιλικά προς τον πλανήτη σνακ πρωτεΐνης».

Τα εστιατόρια γίνονταν δημιουργικά κατανοώντας πώς να μετατρέψουν αυτές τις σπάνιες γεύσεις σε ανατριχιαστικές, περίεργες γαστρονομικές απολαύσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο εστιατορίων στην περιοχή της Ουάσιγκτον. Ο σεφ Seng Luangrath από τους Thip Khao και Padaek δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός τζίτζικα scampi που εμφανίζεται στο μυστικό μενού τους, ενώ ο σεφ στο Cocina on Market, Tobias Padovano, μαγείρευε τάκος τζιτζίκι για τους πελάτες του.