Ζεστή σοκολάτα με superfoods: Η υγιεινή ζεστή σοκολάτα μπορεί να είναι μια θρεπτική απόλαυση όταν προσθέσεις μερικά superfoods. Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη γεύση και προσφέρει επιπλέον οφέλη για την υγεία.
Η υγιεινή ζεστή σοκολάτα μπορεί να είναι μια θρεπτική απόλαυση όταν προσθέσεις μερικά superfoods. Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη γεύση και προσφέρει επιπλέον οφέλη για την υγεία.
Υλικά:
1 φλιτζάνι αμυγδαλόγαλα ή γάλα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
1-2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia
1 κουταλιά της σούπας σκόνη μάτσα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μια πρέζα αλάτι
Σαντιγί ή γάλα καρύδας (προαιρετικά, για σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
Θέρμανση του Γάλακτος: Σε μια κατσαρόλα, ζέστανε το αμυγδαλόγαλο ή το γάλα καρύδας σε μέτρια φωτιά. Μην το βράσεις, απλώς ζέστανε μέχρι να γίνει χλιαρό.
Προσθήκη Συστατικών: Όταν το γάλα είναι έτοιμο, πρόσθεσε το κακάο, το μέλι, τους σπόρους chia, τη σκόνη μάτσα, την κανέλα και το αλάτι. Ανακάτεψε καλά με έναν αναδευτήρα μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά.
Αφήσιμο να Ξεκουραστεί: Άφησε τη ζεστή σοκολάτα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Αυτό θα επιτρέψει στους σπόρους chia να διογκωθούν και να προσφέρουν μια πιο κρεμώδη υφή.
Σερβίρισμα: Ρίξε τη ζεστή σοκολάτα σε ένα φλιτζάνι. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις από πάνω σαντιγί ή γάλα καρύδας για επιπλέον γεύση.
Αυτή η υγιεινή ζεστή σοκολάτα είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας την μια εξαιρετική επιλογή για ένα αναζωογονητικό ρόφημα. Απόλαυσέ την ως σνακ ή επιδόρπιο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!
Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.
Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.
Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.