Διατροφή

Ζεστά κοκτέιλ: 2 hot cocktails που θα ξετρελάνουν την παρέα σας

Ζεστά κοκτέιλ: 2 hot cocktails που θα ξετρελάνουν την παρέα σας
Ζεστά κοκτέιλ: Τα ζεστά cocktails είναι μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες! Αποτελούν μία υπέροχη και γευστικότατη επιλογή για τις διακοπές, για πάρτι και τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Τα ζεστά cocktails είναι μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες! Μπορείτε να τα καταναλώσετε από το φθινόπωρο μέχρι και την άνοιξη! Αποτελούν μία υπέροχη και γευστικότατη επιλογή για τις διακοπές, για πάρτι και τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Είναι σίγουρα καιρός να επενδύσετε σε μερικά καλά γυάλινα σκεύη, επειδή αυτά τα ζεστά cocktails είναι ένα must-try!


Hot cocktails για το Party σας

Spiced Wine

Η κανέλα είναι ένα βασικό συστατικό σε αυτό το cocktail με το κρασί, το όνομα του οποίου σημαίνει λαμπερό κρασί. Αυτή η συνταγή είναι από το Γερμανικό Βιβλίο Μαγειρικής της Mimi Sheraton (Τυχαίο Σπίτι, 1965).

Συστατικά:

  • 1 φιάλη μέτριου κόκκινου κρασιού
  • 1,2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 8 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 4 φέτες λεμονιού
  • 4 μπαστούνια κανέλας

Οδηγίες για cocktail:

  • Βράζουμε τα υλικά ανακατεύοντας περιστασιακά σε μια κατσαρόλα και αφαιρούμε από τη φωτιά. Απομακρύνουμε το γαρύφαλλο.
  • Σερβίρουμε το κρασί με μια κουτάλα σε 4 ποτήρια και γαρνίρουμε το καθένα με 1 από τα ξυλάκια κανέλας και 1 φέτα λεμονιού. Σερβίρουμε ζεστό.

Mulled Cider

Αυτός ο ζεστός μηλίτης θα σας κάνει να αισθανθείτε όλες τις αίσθηση σας! Θα κάνει επίσης το σπίτι σας να μυρίζει όμορφα, κάτι το οποίο εσείς και οι επισκέπτες σας θα λατρέψετε!

Συστατικά:

  • 2 λίτρα μηλίτη
  • ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 πορτοκάλι
  • Γλυκάνισο 3 αστέρων
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 λοβός βανίλιας, κομμένο στη μέση
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Οδηγίες για cocktail:

  • Αδειάζουμε τον μηλίτη σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  • Ενώ ο μηλίτης ζεσταίνεται, τοποθετήστε το γαρύφαλλο μέσα στο πορτοκάλι.
  • Προσθέστε το πορτοκάλι, τη ζάχαρη και όλα τα μπαχαρικά στον μηλίτη και ανεβάστε τη φωτιά.
  • Βράστε και στη συνέχεια αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Σερβίρετε με κουτάλα στις κούπες ενώ είναι ακόμη ζεστό!

Καλή διασκέδαση!