Η πραγματοποίηση σημαντικών αλλαγών στη διατροφή σας μπορεί μερικές φορές να φαίνεται πολύ συντριπτική. Αντί να κάνετε μεγάλες αλλαγές, ίσως είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με μερικές μικρότερες. Αυτό το άρθρο ασχολείται με 3 μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν μια κανονική δίαιτα λίγο πιο υγιεινή.
Επιβράδυνση
- Ο ρυθμός με τον οποίο τρώτε επηρεάζει το πόσο τρώτε, καθώς και το πόσο πιθανό είναι να κερδίσετε βάρος.
- Μελέτες που συγκρίνουν διαφορετικές ταχύτητες κατανάλωσης δείχνουν ότι οι γρήγοροι τρώγοντες έχουν έως και 115% περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι από τους αργούς τρώγοντες .
- Η όρεξή σας, το πόσο τρώτε και πόσο γεμάτα ελέγχεται από ορμόνες. Αυτές οι ορμόνες σηματοδοτούν τον εγκέφαλό σας εάν είστε πεινασμένοι ή γεμάτοι.
Επιλέξτε ψωμί ολικής αλέσεως
- Μπορείτε εύκολα να κάνετε τη διατροφή σας λίγο πιο υγιεινή επιλέγοντας ψωμί ολικής αλέσεως αντί για παραδοσιακό ψωμί εκλεπτυσμένου κόκκου.
- Σε αντίθεση με τα εξευγενισμένα δημητριακά, τα οποία έχουν συνδεθεί με πολλά ζητήματα υγείας, τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του μειωμένου κινδύνου διαβήτη τύπου 2, καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.
- Είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Β και αρκετών μετάλλων, όπως ψευδάργυρος, σίδηρος, μαγνήσιο και μαγγάνιο.
Προσθέστε ελληνικό γιαούρτι στη διατροφή σας
- Το ελληνικό γιαούρτι (ή γιαούρτι ελληνικού τύπου) είναι παχύτερο και κρεμώδες από το κανονικό γιαούρτι.
- Έχει καταστραφεί για να αφαιρεθεί η περίσσεια ορού γάλακτος, που είναι το υδατώδες μέρος του γάλακτος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα γιαούρτι που έχει υψηλότερα λιπαρά και πρωτεΐνες από το κανονικό γιαούρτι.
- Στην πραγματικότητα, περιέχει έως και τρεις φορές την ποσότητα πρωτεΐνης που βρίσκεται στην ίδια ποσότητα κανονικού γιαουρτιού ή έως 9 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια .
- Η κατανάλωση μιας καλής πηγής πρωτεϊνών σας βοηθά να αισθάνεστε πληρέστεροι για περισσότερο, βοηθώντας σας να διαχειριστείτε την όρεξή σας και να τρώτε λιγότερες θερμίδες συνολικά.