Διατροφή

Υγιεινές τηγανίτες χωρίς… τηγάνι!

Υγιεινές τηγανίτες χωρίς… τηγάνι!
Αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων, οι τηγανίτες τις οποίες όμως πλέον, αποφεύγουμε όπως ο διάολος του… τηγάνι. Κι όμως, δεν είναι κρίμα να στερούμαστε ένα τόσο νόστιμο και γρήγορο γλυκάκι που μπορούμε να ετοιμάσουμε ανά πάσα στιγμή; Ιδού λοιπόν μια διαφορετική βερσιόν, που μετατρέπει τις τηγανίτες σε ένα πολύ υγιεινό και χορταστικό σνακ, ιδανικό […]

Αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων, οι τηγανίτες τις οποίες όμως πλέον, αποφεύγουμε όπως ο διάολος του… τηγάνι.

Κι όμως, δεν είναι κρίμα να στερούμαστε ένα τόσο νόστιμο και γρήγορο γλυκάκι που μπορούμε να ετοιμάσουμε ανά πάσα στιγμή;

Ιδού λοιπόν μια διαφορετική βερσιόν, που μετατρέπει τις τηγανίτες σε ένα πολύ υγιεινό και χορταστικό σνακ, ιδανικό για το πρωινό των παιδιών.

ΥΛΙΚΑ
250 ml γάλα, ξυνόγαλο ή χυμό πορτοκάλι
200 γρ. αλεύρι
Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
70 γρ. μούσλι*

*Προτεινόμενο μείγμα ξηρών καρπών:
10 γρ. λιναρόσπορος
20 γρ. σταφίδες
10 γρ. αμύγδαλα
10 γρ. καρύδια
20 γρ. φρούτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εάν έχετε κεραμικές εστίες τοποθετήστε πάνω από την εστία ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάλετε το μάτι στην χαμηλότερη θερμοκρασία.
Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε το ίδιο με την τοστιέρα.
Παίρνουμε μια-μια κουταλιά την ζύμη και ρίχνουμε στην λαδόκολλα.
Περιμένουμε να σφίξει η ζύμη και την γυρίζουμε για να ψηθεί κι από την άλλη.Σερβίρεται με μέλι, μαρμελάδα ή άλλο σιρόπι.