Αφεθείτε στην ακαταμάχητη γοητεία της ιταλικής κουζίνας καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει το ίδιο και εκείνα το υγρά βράδια αυτής της εποχής που ένα ποτήρι μπύρα και ένα καλό πιάτο φαγητό είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε. Απολαύστε την υγρή ατμόσφαιρα των βραδιών του καλοκαιριού, απολαμβάνοντας ένα αχνιστό πιάτο Penne Fra Diavolo. Καθώς το καλοκαίρι προχωρά, αυτό το φλογερό πιάτο ζυμαρικών θα ζεστάνει την ψυχή σας με τις δυνατές γεύσεις και το πικάντικο λάκτισμα. Είτε αναζητάτε άνεση σε μια ζοφερή μέρα είτε απλά λαχταράτε μια γαστρονομική περιπέτεια, αυτή η συνταγή Penne Fra Diavolo είναι ο ιδανικός σύντροφος σε όλες τις εποχές.
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας πυρηνέλαιο Oleev
- 1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 φλιτζάνι πελτέ ντομάτας
- κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- -1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
- 2 φλιτζάνια βρασμένα ζυμαρικά πένες
- φλιτζάνι μαύρες ελιές σε φέτες
- 10-12 φύλλα φρέσκου βασιλικού, χοντροκομμένα
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Oleev για να περιχυθεί
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Μέθοδος
- Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο Oleev Pomace σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε γρήγορα τις πιπεριές. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε στην άκρη.
- Προσθέστε το υπόλοιπο Oleev Pomace oil στο τηγάνι και τηγανίστε ελαφρά τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίξτε το σκόρδο και μαγειρέψτε περαιτέρω, μαζί με λίγο αλάτι.
- Προσθέστε τον πουρέ ντομάτας, τη ρίγανη, τον βασιλικό, τις νιφάδες τσίλι, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά,
- Προσθέστε μισό φλιτζάνι νερό στο τηγάνι, ανακατέψτε για λίγο και σκεπάστε. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά για να ανακατευτούν οι γεύσεις.
- Συμπληρώστε τις βρασμένες πένες, τις μαύρες ελιές και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε απαλά για να μην σπάσουν οι πένες.
- Όταν ζεσταθεί, σβήνουμε τη φωτιά, σκορπίζουμε από πάνω τριμμένο τυρί και περιχύνουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Oleev.
- Τρίψτε μια φορά και βγείτε τις καυτές πένες
- Γαρνίρουμε με περισσότερο τριμμένο τυρί, λίγες ελιές και ένα κλωνάρι βασιλικό.