Διατροφή

Υγεία πεπτικού συνταγή: Ενισχυμένο ταμπουλέ με πρεβιοτικά

Υγεία πεπτικού συνταγή: Ενισχυμένο ταμπουλέ με πρεβιοτικά
Υγεία πεπτικού συνταγή: Σε αυτό το ταμπούλε έχει δοθεί μια αναζωογονητική, φιλική προς το έντερο ενίσχυση, και έχει υπέροχη γεύση, οπότε δοκιμάστε το!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Πολλοί από εμάς, για τον έναν ή τον άλλον λόγο, δεν είμαστε μεγάλοι λάτρεις του μπρόκολου, του κουνουπιδιού και του λάχανου. Μπορεί να υπάρχει ακόμη και γενετικός λόγος για αυτό, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες. Ωστόσο, παρόλο που οι γευστικοί μας κάλυκες μπορεί να μην είναι πολύ ευγενικοί στο μπρόκολο, οι κάτοικοι του εντέρου μας αγαπούν αυτές τις πρεβιοτικές ουσίες επειδή λειτουργούν ως η τέλεια τροφή για τα βακτήρια που κατοικούν στο μικροβίωμα του εντέρου μας. Σε αυτό το ταμπούλε έχει δοθεί μια αναζωογονητική, φιλική προς το έντερο ενίσχυση, και έχει υπέροχη γεύση, οπότε δοκιμάστε το!


Συστατικά

  • 125 γρ μπουκετάκια μπρόκολου
  • 125 γραμμάρια μπουκετάκια κουνουπιδιού
  • 50 g ψιλό πλιγούρι σιτάρι, μουλιασμένο σε βραστό νερό για 20 λεπτά
  • 75 γρ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 15 γρ φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
  • 15 γρ άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
  • Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μελάσα ροδιού
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένους ξηρούς καρπούς και σπόρους
  • 1 μήλο Granny Smith, ψιλοκομμένο
  • ½ αγγούρι, ξεσποριασμένο και κομμένο σε κύβους
  • Ψιλοκομμένο σέλινο

Οδηγίες παρασκευής

  • Τρίψτε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ. Θα μπορούσατε επίσης να βάλετε τα λουλούδια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
  • Στραγγίζουμε το πλιγούρι και το προσθέτουμε στο ίδιο μπολ. Προσθέστε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον άνηθο και το κόκκινο κρεμμύδι στο μπολ, με τη ντομάτα, το μπαχάρι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τη μελάσα ροδιού.
  • Πασπαλίστε με αλάτι για γεύση και ανακατέψτε τα όλα μαζί, προσθέτοντας όσες από τις φιλικές προς το έντερο προσθήκες θέλετε. Εάν δεν σκοπεύετε να το φάτε αμέσως, μην προσθέσετε το χυμό λεμονιού μέχρι να είστε έτοιμοι να το σερβίρετε.